Ανώγεια: Ξυπνούν μνήμες από το φονικό με τους δύο νεκρούς - Αρχές Απριλίου η δίκη

Κρήτη
Ανώγεια: Ξυπνούν μνήμες από το φονικό με τους δύο νεκρούς - Αρχές Απριλίου η δίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις αρχές του περασμένου Μαΐου, στα Ανώγεια, όπου είχαν βρει φρικτό τέλος ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις αρχές του περασμένου Μαΐου, στα Ανώγεια, όπου είχαν βρει φρικτό τέλος ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκδίκαση της υπόθεσης του τραγικού συμβάντος που είχε σημειωθεί στις αρχές του περασμένου Μαΐου, στα Ανώγεια, όπου είχαν βρει φρικτό τέλος ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ν.Κ.", η πολύκροτη δίκη προσδιορίστηκε να διεξαχθεί τη Δευτέρα 5 Απριλίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσει ο 30χρονος γιος του άτυχου 63χρονου, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε θανάσιμα τον Ξυλούρη. Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος - σήμερα - γιος του Λευτέρη Καλομοίρη κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Μιλώντας στη "Νέα Κρήτη", ο δικηγόρος Διονύσης Βέρρας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 30χρονου κατηγορούμενου μαζί με τη δικηγόρο Αλεξάνδρα Σπανάκη, επιβεβαίωσε ότι η πολύκροτη δίκη προσδιορίστηκε να διεξαχθεί στις 5 Απριλίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

«Ήρθε η ώρα του ακροατηρίου, όπου θα λάμψει η αλήθεια», δήλωσε στη "Ν.Κ." ο κ. Βέρρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζει εξαρχής πως πυροβόλησε θανάσιμα τον Ξυλούρη, όταν διαπίστωσε ότι ο πατέρας του είχε πέσει νεκρός από τα πυρά του τελευταίου. Ας σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου.

Όπως είχε δηλώσει πέρυσι η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 30χρονου κατηγορούμενου κ. Σπανάκη, όταν ο τελευταίος «αντιλήφθηκε ότι ο πατέρας του έχει πεθάνει, τότε δεν υπήρχε καμία λογική σκέψη. Ο ίδιος θρηνεί γιατί αντίκρισε τον πατέρα του νεκρό και προέβη σε πράξεις που ούτε αξιολόγησε ή προέβλεψε εκ των προτέρων».

«(...) Βγαίνοντας, βρίσκεται στη θέα του σκοτωμένου πατέρα του, με τον 30χρονο από πάνω του και τη μητέρα του δίπλα να ουρλιάζει και να τραβάει τα μαλλιά της, και σε μια κατάσταση πανικού και θολωμένου μυαλού - ένα σεντόνι, όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, καθώς δεν έβλεπε τίποτα - αδειάζει το πιστόλι στον συνομήλικό του», είχε δηλώσει με τη σειρά του πέρυσι ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης, κ. Βέρρας.

Ωστόσο, πέρυσι ο πατέρας του εκλιπόντος Γιώργου Ξυλούρη είχε δώσει μια διαφορετική εκδοχή αναφορικά με το πώς έλαβαν χώρα τα γεγονότα. «Το παιδί μου πήγε στην πλατεία. Είχε αφήσει το αμάξι του σε μια άκρη σε έναν χώρο, ο οποίος δεν ήταν δικός του, ήταν άλλου, και όπως ερχότανε τον προκαλούσαν και του επιτέθηκαν. Τον έκανε "σάκο του μποξ". Του έσπασε τα μούτρα. Ήρθε στο σπίτι το παιδί μου, πήγε και έπλυνε τα αίματα, και έρχεται εκείνος κάτω από το σπίτι. Λογικό ήταν να νευριάσει ο γιος μου. Έφυγε από την πίσω πόρτα. Του την είχαν στήσει εκεί. Σκότωσε πρώτα τον πατέρα του στην αγκαλιά του γιου μου και μετά σκότωσε τον γιο μου και του έκανε και εκτελεστική. Σκότωσε τον πατέρα του ο ίδιος. Κατά λάθος-εσκεμμένα, δεν ξέρω, εκείνος ξέρει. Το παιδί μου δεν πυροβόλησε. Το όπλο θα παραδοθεί. Στα χέρια του γιου μου δε βρέθηκε πυρίτιδα. Δεν έψαχνε φασαρίες», είχε αναφέρει πέρυσι ο πατέρας του 30χρονου Ξυλούρη.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News