Στο πλευρό της οικογένειας του 4χρονου με αυτισμό οι Ρεθυμνιώτες - Συγκλονίζει η μαρτυρία της μητέρας του

Ρέθυμνο
Στο πλευρό της οικογένειας του 4χρονου με αυτισμό οι Ρεθυμνιώτες - Συγκλονίζει η μαρτυρία της μητέρας του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονισμένη και με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινωνία του Ρεθύμνου την υπόθεση της οικογένειας του 4χρονου αγοριού

Μπορεί να μην λείπουν ούτε από το Ρέθυμνο οι μεμονωμένοι πολίτες που «ελαφρά τη καρδία» φέρθηκαν απάνθρωπα στην οικογένεια που το παιδί της πάσχει από αυτισμό, ωστόσο, στο πλευρό του 4χρονου ήρωα και των γονιών του τάσσεται η πλειοψηφία της κοινωνίας, που όχι μόνο παρακολουθεί το δράμα της οικογένειας, αλλά αναζητά και τρόπους για να την βοηθήσει. 

Όπως κατέθεσε συγκλονισμένη χθες στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ ΤV, η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου, Μαρία-Αντουανέτα Αναγνωστοπούλου ο κοινωνικός ρατσισμός που δέχτηκε από εκείνους που αρνήθηκαν να της νοικιάσουν το σπίτι τους, επειδή έχει άρρωστο παιδί, είναι πρωτοφανής.

Η οικογένεια που μέσα σε ένα βράδυ έχασε τα πάντα όταν το σπίτι της καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά, διαμένει προσωρινά σε ξενοδοχείο, ο ιδιοκτήτης του οποίου προσφέρθηκε να την βοηθήσει. Η ίδια το μόνο που ζητά είναι ίση μεταχείριση σε όλα τα επίπεδα. Η περίπτωση του 4χρονου Ρεθυμνιώτη κινητοποίησε όμως και την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Άννα Ελευθεριάδου, η οποία μέσω της ΚΡΗΤΗ TV απευθύνει έκκληση στην κοινωνία του Ρεθύμνου.

Η κ. Ελευθεριάδου ως μητέρα, αλλά πρωτίστως ως γιατρός κατακεραυνώνει όλους εκείνους που ακόμα και σήμερα δείχνουν με το δάκτυλο οικογένειες, που μέλη τους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Όπως εξηγεί η Άννα Ελευθεριάδου το φάσμα του αυτισμού αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, χωρίς οι επιστήμονες να μπορούν να το φρενάρουν.

Δείγμα πολιτισμού πάντως, δεν είναι μόνο να βρεθεί ένα κεραμίδι για την οικογένεια που σήμερα δοκιμάζεται, αλλά ο καθένας από μας να μπαίνει στα «παπούτσια του άλλου», πριν οποιαδήποτε νόσος χτυπήσει και την δική του πόρτα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News