Στην «κατάψυξη» η αγορά του Ρεθύμνου - «Ελεύθερη πτώση» καταγράφουν οι τζίροι των καταστημάτων

Ρέθυμνο
Στην «κατάψυξη» η αγορά του Ρεθύμνου - «Ελεύθερη πτώση» καταγράφουν οι τζίροι των καταστημάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «κόκκινο» του Ρεθύμνου, άλλαξε την εικόνα των εμπορικών καταστημάτων

Ούτε η μέθοδος του clickaway ή του click inshop στάθηκε ικανή να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στην αγορά του Ρεθύμνου, με τον εμπορικό κόσμο του νομού να μιλά για «καθήλωση» των τζίρων, διαβλέποντας απανωτά «λουκέτα» την επόμενη περίοδο.  

Και ενώ η αγορά εξακολουθεί να κινείται σε εκπτωτική περίοδο, οι ίδιοι οι καταναλωτές αν και εξοικειωμένοι πλέον με τις νέες μεθόδους αγορών, εμφανίζονται επιφυλακτικοί λόγω έλλειψης χρημάτων.   

Πάντως τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι από την αρχή της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο έως και σήμερα, από την ελληνική αγορά έχουν χαθεί πάνω από 40 δις ευρώ!  

Εικόνα απογοήτευσης στους εμπορικούς δρόμους του Ρεθύμνου. Η τοπική αγορά παραμένει στην «κατάψυξη» και οι τζίροι των καταστημάτων συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία, αφού ούτε το clickaway αλλά ούτε και το click inshop, έχει καταφέρει να συγκρατήσει τις απώλειες εκατομμυρίων ευρώ.  

Οι καταναλωτές αν και εξοικειωμένοι πλέον οι περισσότεροι με τη νέα πραγματικότητα που επιτάσσει τις αγορές μέσω διαδικτύου, εντούτοις αρκετοί εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί, λόγω έλλειψης χρημάτων.  

Και παρότι βρισκόμαστε σε περίοδο εκπτώσεων, οι τζίροι των καταστημάτων δεν είναι οι αναμενόμενοι, με το βλέμμα όλων να είναι στραμμένο στην περίοδο του Πάσχα και πολύ περισσότερο του καλοκαιριού.  

Έκκληση πάντως του εμπορικού κόσμου είναι η τήρηση των περιοριστικών μέτρων με θρησκευτική ευλάβεια, ούτως ώστε η αγορά να επιστρέψει σύντομα στην όποια κανονικότητα, που θα βάλει τέλος στην «τραγωδία» που βιώνουν όλους αυτούς τους μήνες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News