Διασωληνώθηκε 42χρονος ασθενής με κορωνοϊό στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Διασωληνώθηκε 42χρονος ασθενής με κορωνοϊό στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για το πιο βαρύ και ραγδαίας εξέλιξης περιστατικό που έχει περάσει μέχρι σήμερα στο νοσηλευτικό ίδρυμα

Διασωληνωμένος από τα ξημερώματα και σε εξαιρετικά βαριά κατάσταση νοσηλεύεται από χθες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου ένας 42χρονος Ρεθυμνιώτης. 

Ο ασθενής -που διαμένει σε περιοχή της ενδοχώρας που πρόσφατα προκάλεσε ανησυχία ο αριθμός των κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί στο συγκεκριμένο χωριό- διαγνώστηκε θετικός στον ιό στις 14 Φεβρουαρίου. 

Τότε κρίθηκε αναγκαία η παραμονή του στο σπίτι, καθώς τα συμπτώματα που είχε ήταν ήπια, ενώ δεν έχει υποκείμενα νοσήματα. Όμως, τρεις ημέρες αργότερα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και οι γιατροί να κρίνουν αναγκαία την εισαγωγή του κατευθείαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Σύμφωνα μάλιστα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο 42χρονος παρουσιάζει βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια και μάλιστα πρόκειται για το πρώτο ίσως περιστατικό covid τέτοιας ραγδαίας εξέλιξης, που έχει περάσει από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα από το νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρεθύμνου.

Οι θεράποντες ιατροί εκτιμούν ότι μετά την διασωλήνωσή του -που όπως προαναφέραμε έγινε τα ξημερώματα- και με δεδομένο ότι δεν έχει υποκείμενα νοσήματα, ο οργανισμός του θα καταφέρει να ανταποκριθεί και να κερδίσει αυτή την δύσκολη μάχη που δίνει. 

Σημειώνεται ότι το περιστατικό του 42χρονου είναι το πρώτο που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου και μάλιστα σε κατάσταση διασωλήνωσης. Και μπορεί η ΜΕΘ του ιδρύματος να διαθέτει -όπως κατ’ επανάληψη έχουμε αναφέρει- τρία πλήρως εξοπλισμένα και απομονωμένα κρεβάτια για ασθενείς covid- ωστόσο, αυτά δεν λειτουργούν, καθώς δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός εντατικολόγων. 

Όμως, στην περίπτωση του 42χρονου, είναι τέτοια η κατάσταση της υγείας του, που κανείς από τους εντατικολόγους του Ρεθύμνου, δεν ρίσκαρε να θέσει σε κίνδυνο την ζωή του, καθώς δεν θα «προλάβαινε» να μεταφερθεί με ασφάλεια σε άλλο νοσοκομείο της Κρήτης για να εισαχθεί σε ΜΕΘ Covid. Για το λόγο αυτό, οι γιατροί της ΜΕΘ προτίμησαν να υποστούν την «πίεση» του συστήματος υγείας, παρά να «χάσουν» μέσα από τα χέρια τους μια ανθρώπινη ζωή.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News