Ρέθυμνο

Δωρεάν μαθήματα μαγειρικής της Κρητικής διατροφής στο Ρέθυμνο

Μάθετε συνταγές μαγειρικής και αρτοποιίας στην κρητική διατροφή

Σε πρόγραμμα εκμάθησης συνταγών μαγειρικής, αρτοποιίας και τρόπων κρητικής διατροφής για ορθή χρήση των προϊόντων, προχωράει ο δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Το πρόγραμμα αφορά τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ και θα υλοποιηθεί με την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω του Google Meet με συνεδρίες ομαδικής και ατομικής συμβουλευτικής καθώς και ομαδικά σεμινάρια.

Στόχος του προγράμματος να ενισχύσει τους ωφελούμενους και να τους καταστήσει επαρκείς και αποτελεσματικούς σε τομείς που έχουν σχέση με τη διατροφή και την επεξεργασία τροφίμων.

Το πρόγραμμα προβλέπεται να έχει συνολική διάρκεια 20 ωρών με ολοκλήρωση εντός 3 εβδομάδων. Με σκοπό να διευκολυνθούν οι ωφελούμενοι προβλέπεται οι ώρες εκπαίδευσης να είναι απογευματινές και Σαββατοκύριακα. Ο μέγιστος αριθμός εκπαιδευόμενων ανά τμήμα θα είναι 15 -20 άτομα.

Οι δράσεις στις οποίες θα εκπαιδευτούν οι ωφελούμενοι είναι συγκεκριμένα οι εξής:

Δράση 1.: Συνταγές με τα προϊόντα των διανομών, ανάλυση των διαδικασιών ετοιμασίας γευμάτων κρητικής διατροφής με έμφαση στο χαμηλό κόστος, την ασφάλεια των τροφών καθώς και την ευεργετική επίδραση στην υγεία.

Δράση 2: Ανάλυση των σταδίων της αρτοποιητικής διαδικασίας.

Δράση 3: Κρητική Διατροφή: ανάλυση των επιδράσεων των τροφών και των βρώσιμων προϊόντων στην υγεία, με έμφαση στις απαιτήσεις σε θρεπτικά στοιχεία σε διάφορες ομάδες πληθυσμού.

Μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν εξασφαλίσει επίσημη βεβαίωση από το ΕΛΜΕΠΑ Κρήτης, των γνώσεων και των δεξιοτήτων που απόκτησαν, αλλά και επιστημονική υποστήριξη και καθοδήγηση του κάθε συμμετέχοντα στο πρόγραμμα, από το ειδικό επιστημονικό προσωπικό του Εργαστηρίου Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 28/02/2021 και υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Σημείο εξυπηρέτησης των δυνητικά ωφελούμενων για την υποβολή αίτησης

Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου Κουντουριώτη 98 Τ.Κ 74100 Τηλ. 28310 21307 Φαξ 28310 21308 e-mail: kinoniki@rethymno.gr

(Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια