Περιπέτεια για 3 κτηνοτρόφους που αποκλείστηκαν: «Πήγαμε γιατί θα ψοφούσαν τα ζώα»

Ρέθυμνο
Περιπέτεια για 3 κτηνοτρόφους που αποκλείστηκαν: «Πήγαμε γιατί θα ψοφούσαν τα ζώα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είπε ο αντιδήμαρχος Μ. Καλυβιανάκης που αποκλείστηκε στα ορεινά του Ρεθύμνου

Για την περιπέτεια που βίωσε ο ίδιος, ο αδερφός του και ο κουνιάδος του που αποκλείστηκαν από το χιόνι στα ορεινά του Ρεθύμνου και τις ώρες αγωνίας που έζησαν ,μίλησε ο αντιδήμαρχος Μυλοποτάμου Μανόλης Καλυβιανάκης.

Όπως ανέφερε ξεκίνησαν στη 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης για το ποιμνιοστάσιο (στην ορεινή περιοχή της Ελεύθερνας Ρεθύμνου). Σύμφωνα με τον ίδιο στις 16:00 εντάθηκε η σφοδρή χιονόπτωση και αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν στο χώρο -όπου υπήρχε φωτιά για να ζεσταθούν και είχαν τρόφιμα- αφού δεν είχαν επιλογή.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με τα συγγενικά τους πρόσωπα καθώς δεν είχαν σήμα. Όπως είπαν η επιλογή τους να ανέβουν στο ποιμνιοστάσιο ήταν μονόδρομος καθώς έχουν 600- 700 ζώα τα οποία θα ψοφούσαν.

Το χρονικό της περιπέτειας

Υπενθυμίζεται ότι αγωνία επικράτησε για τους 3 κτηνοτρόφους στο Ρέθυμνο που μετέβησαν σε ποιμνιοστάσιο για τους οποίους έχει στηθεί επιχείρηση της πυροσβεστικής.

Το βράδυ της Τρίτης δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία μαζί τους και αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση αναζήτησης στην οποία συμμετείχαν 8 άτομα της ΕΜΑΚ και 6 πυροσβέστες από το Ρέθυμνο καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες και το σημείο δύσβατο. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μυλοποτάμου κ.Κόκκινο το σημείο όπου μετέβησαν οι κτηνοτρόφοι βρίσκεται στα σύνορα του δήμου. Όπως αναφέρει: «ο ένας από τους τρεις είναι ο αντιδήμαρχος ο οποίος μετέβη στην περιοχή Αραβάνες μαζί με τον αδερφό και τον κουνιάδο του. Το ανησυχητικό ήταν ότι από το βράδυ της Τρίτης δεν απαντούσε κανείς στα τηλέφωνα».

Μετά από αρκετές ώρες αγωνίας καθώς ήταν αδύνατη η επικοινωνία μαζί τους, έδωσαν σημεία ζωής οι τρεις άνδρες που είχαν μεταβεί σε ορεινή περιοχή της Ελεύθερνας Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου Θεοδόση Χασάπη οι άνδρες απάντησαν στο τηλέφωνο και ενημέρωσαν ότι ήταν καλά στην υγεία τους.

Επειδή επρόκειτο για δύσβατο σημείο τα μηχανήματα άνοιξαν το δρόμο και οι τρεις κτηνοτρόφοι κατέβηκαν από το σημείο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Γιώργος Τσιλιγκάκης

Μανόλης Καλυβιανάκης

Ηλίας Καλυβιανάκης

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυκνής χιονόπτωσης δυσπρόσιτα είναι πολλά ορεινά σημεία της Κρήτης. Την Τρίτη νεκρός εντοπίστηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου ένας 56χρονος κτηνοτρόφος που είχε μεταβεί σε ποιμνιοστάσιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News