Στα «λευκά» περιοχές του Ρεθύμνου – Περιορισμένης έκτασης προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Ρέθυμνο
Στα «λευκά» περιοχές του Ρεθύμνου – Περιορισμένης έκτασης προβλήματα στο οδικό δίκτυο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε οχήματα εγκλωβίστηκαν στα χιονισμένα Ανώγεια – Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί

Περιορισμένης έκτασης προβλήματα έχει επιφέρει η επέλαση του χιονιά στο Ρέθυμνο, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να δίνουν μάχη με την κακοκαιρία για να κρατήσουν ανοικτό όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο του νομού. 

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις ορεινές περιοχές, ενώ κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι από το Σπήλι προς το Γερακάρι και η ευρύτερη περιοχή του ΧΥΤΑ Αμαρίου. 

Κλειστή επίσης στην πόλη του Ρεθύμνου είναι και η περιοχή στο εμπορικό λιμάνι, η οποία έχει παραδοθεί στην δίνη των θυελλωδών ανέμων.

Σαρώνει η κακοκαιρία και το Ρέθυμνο με τις πεδινές και ημιορεινές περιοχές να έχουν καλυφθεί από χιόνι, ενώ οι ορεινές έχουν ντυθεί στα λευκά από χθες το βράδυ. 

Ακόμα και σε πολύ χαμηλό υψόμετρο στην διάρκεια της ημέρας η χιονόπτωση ήταν αισθητή, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να βρίσκονται επί ποδός και κάποιους πολίτες να μοιράζονται με τα παιδιά τους την χαρά του λευκού επισκέπτη. 

Ωστόσο, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στον ορεινό όγκο του Μυλοποτάμου, του Αμαρίου, στον Αγιοβασιλειώτικο δρόμο και από το Αρολίθι και πάνω στα δυτικά του νομού.

Με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Ρεθύμνου αρκετοί αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς της υπαίθρου μεταφέρθηκαν το πρωί στο ίδρυμα «Θεομήτωρ» ώστε να βρίσκονται κοντά στο νοσοκομείο ανά πάσα στιγμή όσο διαρκεί ο χιονιάς.

Περιορισμένες επίσης είναι και οι διακοπές ρεύματος που καταγράφονται κυρίως σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές, με τα προβλήματα να αποκαθίστανται σε σχετικά σύντομο χρόνο. Ωστόσο, στην πόλη του Ρεθύμνου που πνέουν ισχυροί άνεμοι και ο υδράργυρος έχει κατρακυλήσει, έκλεισε η περιοχή γύρω από το εμπορικό λιμάνι, το οποίο παραδόθηκε στην δίνη της κακοκαιρίας.

Χθες το βράδυ συνεργεία του δήμου Ανωγείων απεγκλώβισαν 5 αυτοκίνητα που εγκλωβίστηκαν στην περιοχή από την χιονόστρωση, με την δημοτική αρχή να συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News