Δήμος Αγίου Βασιλείου: «Βαρύ» το τίμημα για τον τουρισμό του Νότου

Ρέθυμνο
Δήμος Αγίου Βασιλείου: «Βαρύ» το τίμημα για τον τουρισμό του Νότου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκκληση του δημάρχου Αγίου Βασιλείου προς τους συνδημότες του

Η επιβολή αυστηρότερων μέτρων με την ένταξη ολόκληρης της περιφερειακής ενότητας του Ρεθύμνου στην «κόκκινη» ζώνη, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα, δεν θα μπορούσε αφήσει αδιάφορο το δήμο Αγίου Βασιλείου, που εκτείνεται στη νότια τουριστική ζώνη του νομού και ο οποίος μετρά ήδη σημαντικές απώλειες σε επιχειρήσεις που εδώ και χρόνια έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Τα τελευταία κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται και σε χωριά του δήμου Αγίου Βασιλείου, έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα και τους αυτοδιοικητικούς, με τον δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη να απευθύνει έκκληση στους συνδημότες του να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Όπως εξηγεί στην ΚΡΗΤΗ ΤV ο Γιάννης Ταταράκης, το πλήγμα στις επιχειρήσεις του δήμου του από την αρχή της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο έως και σήμερα, είναι τεράστιο αφού έχει «αγγίξει» από το πιο μικρό καφενείο ενός χωριού έως την μεγαλύτερη ξενοδοχειακή μονάδα του νότου.

Το καλοκαίρι του 2020 αρκετές ήταν οι τουριστικές επιχειρήσεις και στον Άη Βασίλη που δεν ανέβασαν τα ρολά τους. Φέτος που η τουριστική χρονιά θα είναι εξίσου δύσκολη, δεν είναι και λίγοι οι επιχειρηματίες που υπό το βάρος των συσσωρευμένων οικονομικών υποχρεώσεων, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μην βγάλουν ούτε αυτό το καλοκαίρι το «λουκέτο» από τις επιχειρήσεις τους.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, ο οποίος βλέπει ως μονόδρομο τον εμβολιασμό του πληθυσμού, καλεί τους συνδημότες του να σπεύσουν άμεσα, καθώς -όπως λέει- οι μαζικοί εμβολιασμοί είναι αυτοί που θα βγάλουν την κοινωνία από την δύσκολη θέση που βρίσκεται σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News