85χρονος «έχασε» την μάχη στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
85χρονος «έχασε» την μάχη στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νοσηλευόταν από τις αρχές του μήνα, ενώ έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα

Το όνομα ενός 85χρονου Ρεθυμνιώτη προστέθηκε το πρωί στην μακριά λίστα των νεκρών από κορωνοιό στην Ελλάδα. 

Ο 85χρονος που νοσηλευόταν στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Ρεθύμνου από τις αρχές Φεβρουαρίου, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του να επιδεινωθεί και τελικά να χάσει την μάχη σήμερα το πρωί.

Ο θάνατος του 85χρονου είναι ο δεύτερος κατά σειρά που καταγράφεται στην κλινική covid του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου, καθώς στις 7 Δεκεμβρίου ένας ακόμα Ρεθυμνιώτης, 86 ετών -που επίσης νοσηλευόταν στην ίδια κλινική- είχε πεθάνει. 

Ωστόσο και στο πρόσφατο παρελθόν, δύο ακόμα Ρεθυμνιώτες έχασαν την ζωή τους από τον φονικό ιό. Ο ένας ήταν 52 ετών και είχε καταλήξει ενώ νοσηλευόταν για ημέρες σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, ενώ ο άλλος που ήταν 61 ετών, είχε καταλήξει στο σπίτι του ενώ βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, επειδή έφερε ήπια συμπτώματα του ιού. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση δεν αποδείχτηκε ποτέ εάν ο άνθρωπος αυτός κατέληξε από κορωνοιό ή από υποκείμενα νοσήματα, από τα οποία έπασχε. 

Μειώθηκαν οι ασθενείς στην Κλινική covid

Στο μεταξύ, 22 ήταν μέχρι και χθες το βράδυ οι ασθενείς στην Κλινική covid, ανάμεσά τους και ένα παιδάκι 2,5 ετών. 

Σήμερα ωστόσο, οι νοσηλείες μειώθηκαν στις 15, καθώς πέρα από τον θάνατο του ηλικιωμένου, δόθηκαν 4 εξιτήρια, ανάμεσα στα οποία ήταν και στο 2,5 ετών παιδάκι, ενώ τα 3 «ύποπτα» περιστατικά που νοσηλεύονταν στην κλινική με ήπια συμπτώματα, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων έδειξαν ότι τελικά δεν είναι θετικοί στον ιό και έτσι πήραν επίσης εξιτήριο. Παράλληλα όμως, προστέθηκε στην κλινική 1 ακόμα «ύποπτο» κρούσμα, για το οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα των ελέγχων. 

Κατά συνέπεια οι κλίνες στην κλινική covid παραμένουν 26, ενώ τα διαθέσιμα κρεβάτια είναι πλέον 11.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News