Ρέθυμνο: Για πρώτη φορά παιδί 2,5 ετών στην κλινική Covid του Νοσοκομείου - Στις 22 οι νοσηλείες

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Για πρώτη φορά παιδί 2,5 ετών στην κλινική Covid του Νοσοκομείου - Στις 22 οι νοσηλείες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά νοσηλεύεται στην κλινική Covid και παιδί 2,5 ετών - Άρον - άρον έγινε χθες το βράδυ η επέκταση της κλινικής κατά 6 κλίνες

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν πλέον οι νοσηλείες ασθενών covid στην αντίστοιχη κλινική του νοσοκομείου Ρεθύμνου, καθώς από 18 που ήταν μέχρι και χθες το βράδυ, σήμερα έγιναν 22. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr στην κλινική covid νοσηλεύονται 19 θετικοί στον κορωνοϊό ασθενείς και άλλοι 3, που χαρακτηρίζονται ως ύποπτοι καθώς φέρουν συμπτώματα του ιού, όμως εκκρεμούν τα αποτελέσματα των μοριακών ελέγχων, στα οποία έχουν υποβληθεί.

Γενικότερα πάντως και οι 22 ασθενείς, φέρουν σχετικά ήπια συμπτώματα, ενώ για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο έως και σήμερα, στην κλινική covid του Ρεθυμνιώτικου Νοσοκομείου, έχουν εισαχθεί για νοσηλεία και παιδιά, κάτω των 18 ετών. Αυτή την ώρα μάλιστα ο μικρότερος σε ηλικία ασθενής είναι 2,5 ετών, ενώ ο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι 91 ετών.  

Αυξήθηκε η δυναμικότητα της Κλινικής

Στο μεταξύ, υπό το βάρος των εξελίξεων ως προς την αύξηση των κρουσμάτων που χρήζουν νοσηλείας, χθες το βράδυ η διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου προχώρησε στην επέκταση της κλινικής covid-που είναι δυναμικότητας 20 κρεβατιών- κατά ακόμη 6 κρεβάτια. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 4 διαθέσιμα κρεβάτια, τα οποία ωστόσο, μπορεί και πάλι να αυξηθούν ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζονται στο θέμα των νοσηλειών. 

Στον τελικό σχεδιασμό μάλιστα, προβλέπεται η δυναμικότητα της εν λόγω κλινικής να φτάσει έως και τα 40 κρεβάτια, με σκοπό να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της μεταφοράς ασθενών που χρήζουν απλά νοσηλείας, στις αντίστοιχες κλινικές των νοσοκομείων Ηρακλείου και Χανίων.

Ωστόσο, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονιστεί το πρόβλημα παραμένει με το ιατρικό προσωπικό, ο αριθμός του οποίου παραμένει περιορισμένος, αφού πρόκειται για τρεις μόνιμους και μία επικουρική παθολόγο και τρεις πνευμονολόγους, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται λίγο πριν την συνταξιοδότηση.

Σχετικά μάλιστα με την κάλυψη των κενών θέσεων, έχει ήδη βγει στον «αέρα» η προκήρυξη του υπουργείου Υγείας που αφορά 18 συνολικά θέσεις μόνιμων γιατρών στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ανάμεσα στους οποίους είναι και παθολόγοι στους οποίους παρέχονται οικονομικά κίνητρα. Πρόκειται δηλαδή για θέσεις που αφορούν στον εισαγωγικό βαθμό του Επιμελητή Α΄, Β΄, καθώς και Διευθυντή.

Η προκήρυξη των 18 θέσεων

Συγκεκριμένα προκηρύσσονται οι παρακάτω θέσεις γιατρών:

1) Δύο (2) θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ επί θητεία ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στον βαθμό του Διευθυντή.

2) Μίας (1) θέσης ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ επί θητεία ειδικότητας Αναισθησιολογίας στον βαθμό του Διευθυντή.

3) Μίας (1) θέσης ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ επί θητεία ειδικότητας Αναισθησιολογίας ή  Εσωτερικής  Παθολογίας  ή Καρδιολογίας  ή Πνευμονολογίας  – Φυματιολογίας  με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ. ή ΓΕΝΙΚΗΣ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση – διοίκηση – συντονισμό του έργου της εφημερίας (για το ΤΕΠ), στον βαθμό του Επιμελητή Α΄. 

4) Μίας (1) θέσης ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ επί θητεία ειδικότητας Παιδιατρικής  στον βαθμό του Επιμελητή Β΄.

5) Μίας (1) θέσης ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ επί θητεία ειδικότητας Χειρουργικής ή  Ορθοπαιδικής  και Τραυματολογίας  με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ. (για το Τ.Ε.Π.), στον βαθμό του Επιμελητή Α΄. 

6) Μίας (1) θέσης ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ επί θητεία ειδικότητας Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης  για το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, στον βαθμό του Επιμελητή Α΄.

7) Μίας (1) θέσης ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ επί θητεία ειδικότητας Ακτινολογίας στον βαθμό του Επιμελητή Α΄.

8) Μίας (1) θέσης ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ επί θητεία ειδικότητας Πνευμονολογίας  – Φυματιολογίας  στον βαθμό του Επιμελ. Α΄.

9) Μίας (1) θέσης ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ επί θητεία ειδικότητας Ουρολογίας  στον βαθμό του Επιμελητή Β΄.

10) Δύο (2) θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ επί θητεία ειδικότητας Ιατρικής βιοπαθολογίας  – Εργαστηριακής ιατρικής  στον βαθμό του Επιμελητή Β’.

11) Μίας (1) θέσης ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ επί θητεία ειδικότητας Αιματολογίας  στον βαθμό του Επιμελητή Β΄.

12) Μίας (1) θέσης ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ επί θητεία ειδικότητας Οδοντιατρικής  στον βαθμό του Επιμελητή Β’.

13) Δύο θέσεων (2) θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ επί θητεία ειδικότητας Χειρουργικής  στον βαθμό του Επιμελητή. Β’.

14) Μίας (1) θέσης ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ επί θητεία ειδικότητας Ψυχιατρικής  στον βαθμό του Επιμελητή Β΄.

15) Μίας (1) θέσης ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ επί θητεία ειδικότητας Εσωτερικής  Παθολογίας  ή Καρδιολογίας  ή Αναισθησιολογίας ή  ή Χειρουργικής  ή Πνευμονολογίας  – Φυματολογίας ή Νεφρολογίας (για τη Μ.Ε.Θ.), στον βαθμό του Επιμελητή Β΄.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr άρχισε στις 16/02/2021 (ώρα 12:00) και λήγει στις 03/03/2021 ώρα 12:00.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News