Αθωώθηκαν τέσσερις παιδίατροι του Ρεθύμνου για τον θάνατο του μικρού Ντένις

Ρέθυμνο
Αθωώθηκαν τέσσερις παιδίατροι του Ρεθύμνου για τον θάνατο του μικρού Ντένις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 3χρονο αγγελούδι είχε κατέληξε τον Μάιο του 2014 από άγνωστη αιτία, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Χανίων για τους τέσσερις ρεθυμνιώτες παιδιάτρους, τρεις του νοσοκομείου και ενός ιδιώτη, που κατηγορήθηκαν για ιατρική αμέλεια, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός παιδιού 3 μόλις ετών, τον Μάιο του 2014 στο Ρέθυμνο.

Οι τρεις από τις τέσσερις παιδιάτρους είχαν αθωωθεί και πρωτόδικα, είχε όμως ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης από τον Εισαγγελέα Εφετών και έτσι βρέθηκαν και πάλι στο εδώλιο. 

Η ακροαματική διαδικασία -διάρκειας τριών ημερών- ολοκληρώθηκε χθες στα Χανιά με την αθώωση των γιατρών, ενώ αθωωτική ήταν και η εισαγγελική πρόταση, με το σκεπτικό ότι οι γιατροί εκτέλεσαν το ιατρικό τους καθήκον με βάση το Νόμο.

Σημειώνεται ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης των γιατρών είναι οι: Ελένη Τζέτζου, Μανόλης Πετρακάκης, Γιώργος Παγώνης και Ειρήνη Αντωνάκη,  ενώ από την πρώτη στιγμή την οικογένεια του μικρού Διονύση είχε αναλάβει ο δικηγόρος, Νίκος Κοτζαμπασάκης.

Από την μια στιγμή στην άλλη το παιδί κατέληξε στον τάφο….

Η υπόθεση του θανάτου του μικρού Ντένις -όπως αποκαλούσαν τον Διονύση- είχε σοκάρει την κοινωνία του Ρεθύμνου, όταν το παιδί εισήχθη στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου το βράδυ της 7ης Μαΐου 2014 και δύο 24ωρα αργότερα (9 Μαΐου 2014) μετά από ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του, ο ξανθός άγγελος, έφυγε από την ζωή.

Τότε οι γονείς του άτυχου παιδιού είχαν κατηγορήσει τους παιδιάτρους για αμέλεια και μάλιστα μία εβδομάδα μετά το χαμό του, είχαν καταθέσει στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, μηνυτήρια αναφορά ζητώντας απαντήσεις και σαφείς εξηγήσεις για τους λόγους που ο γιός τους κατέληξε στον τάφο. 

Η μηνυτήρια αναφορά είχε στραφεί κατά παντός υπευθύνου και είχε ζητηθεί από την οικογένεια η πλήρης διαλεύκανση των αιτιών του θανάτου του μονάκριβου γιου τους, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση που είχε γίνει δεν είχε δείξει αιτία θανάτου.

Υπενθυμίζεται ότι το μικρό αγγελούδι, που δεν πρόλαβε να γευτεί τις χαρές της ζωής, έσβησε όπως προαναφέραμε, τα ξημερώματα της 9ης Μαίου 2014 από άγνωστη αιτία, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ο μικρός -που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε παρουσιάσει σημάδια αδιαθεσίας- είχε μεταφερθεί τόσο στο νοσηλευτικό ίδρυμα όσο και σε ιδιώτη γιατρό, χωρίς ωστόσο κανείς να διαγνώσει από τι ακριβώς έπασχε, ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα το πρόβλημά του.

Εξάλλου, στην μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί τότε στις εισαγγελικές αρχές από την οικογένεια του άτυχου Ντένις, είχε καταγραφεί με κάθε λεπτομέρεια το ιστορικό του παιδιού, αλλά και το χρονικό της ανείπωτης τραγωδίας, από την πρώτη στιγμή που ο μικρός εμφάνισε σημάδια αδιαθεσίας μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της ζωής του. 

Άλλωστε, ο Ντένις πέρα από τελευταίο διήμερο της σύντομης ζωής του που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, είχε μεταφερθεί και νωρίτερα, όμως οι γιατροί δεν είχαν διακρίνει κάτι το ανησυχητικό, με αποτέλεσμα να επιστρέψει και πάλι στο σπίτι του, μέχρι την μοιραία -όπως αποδείχτηκε- εισαγωγή του στην παιδιατρική κλινική του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News