Κορωνοιός: «Βράζει» πλέον από ανησυχία το Ρέθυμνο - Αυξήθηκαν οι νοσηλείες

Ρέθυμνο
Κορωνοιός: «Βράζει» πλέον από ανησυχία το Ρέθυμνο - Αυξήθηκαν οι νοσηλείες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «μικροσκόπιο» των υγειονομικών του Νομού βρίσκονται τα Ζωνιανά

Την ώρα που ολόκληρος ο Νομός κυριολεκτικά «βράζει» από την «λαίλαπα» του κορωνοιού, «κλείδωσε» όπως όλα δείχνουν η ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου στην «κόκκινη» ζώνη, ώστε να ισχύσουν τα μέτρα που ήδη γνωρίζουμε για τον «κόκκινο» δήμο Ρεθύμνου. 

Προς το παρόν φαίνεται να απομακρύνεται ο κίνδυνος του «σκληρού» lockdown για το Ρέθυμνο, όμως μένουν οι επίσημες ανακοινώσεις το απόγευμα, διά στόματος Νίκου Χαρδαλιά. 

Ωστόσο αυτό που προκύπτει, είναι η διάχυτη ανησυχία αρχών και πολιτών στο Ρέθυμνο, το οποίο από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και χθες το βράδυ, είχε «δώσει» 173 νέα κρούσματα.

Και μάλιστα αυξητική τάση καταγράφεται και στις νοσηλείες στην Κλινική covid του νοσοκομείου, αφού μέχρι και αυτή την ώρα 14 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται -χωρίς ευτυχώς να χρειάζονται διασωλήνωση- από 12 που ήταν χθες τέτοια ώρα. 

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να εξεταστεί με προσοχή, είναι ότι τα τελευταία 24ωρα στο «μικροσκόπιο» των υγειονομικών αρχών του Ρεθύμνου, έχουν μπει και τα Ζωνιανά, στα οποία καταγράφεται ένας σημαντικός αριθμός κρουσμάτων κυρίως σε μαθητές, με τις αρχές του νομού, να κρίνουν αναγκαία πλέον την διεξαγωγή rapid test στον πληθυσμό, ώστε να υπάρξει εικόνα της κατάστασης.

Η έκκληση δε, που απευθύνουν στους πολίτες είναι να τηρούν τα ισχύοντα μέτρα, όσα δύσκολα και αν είναι αυτά και κυρίως να συνειδητοποιήσουν πως ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανάμεσα μας. Δεδομένου ότι τελευταία παρατηρείται έντονα το φαινόμενο στο Ρέθυμνο, κάποιοι να έχουν συμπτώματα αλλά υπό τον φόβο ότι μπορεί να είναι θετικοί και να πρέπει να τεθούν σε καραντίνα, δεν προχωρούν σε τεστ, αλλά δεν αλλάζουν και τις συνήθειες τους. Δηλαδή, συνεχίζουν κανονικά τις κοινωνικές τους συναναστροφές.

Σε ότι αφορά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σήμερα δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα, άρα και κανένα νέο «λουκέτο».

Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση όμως, αυτό που έκλεισε σήμερα είναι το Β1 τμήμα του Γυμνασίου Σταυρωμένου, μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου, καθώς ένα μαθητής βρέθηκε θετικός στον ιό. Έτσι, σε 14ημερη καραντίνα έχει τεθεί ολόκληρο το τμήμα και εννέα συνολικά εκπαιδευτικοί του σχολείου. 

Σημειώνεται ότι πέρα από τα σχολεία και τα τμήματα της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου (δηλαδή, των δήμων Ανωγείων και Μυλοποτάμου) τα οποία έχουν βάλει 14ημερο «λουκέτο», κλειστά στην πόλη είναι ολόκληρο το μουσικό γυμνάσιο και τμήματα του Πειραματικού Γυμνασίου, καθώς και του ΕΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπ/σης και Κατάρτισης) Ρεθύμνου.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News