Δυσκολεύει η κατάσταση στο Ρέθυμνο λόγω κορωνοϊού

Ρέθυμνο
Δυσκολεύει η κατάσταση στο Ρέθυμνο λόγω κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνονται τα σχολικά τμήμα που «κλείνει» ο κορωνοϊός - Βρέθηκε θετικός μαθητής και στο ΕΕΕΚ Ρεθύμνου

Δυσκολεύει καθημερινά πλέον η κατάσταση στο Ρέθυμνο, αφού σταθερά παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες διψήφιος αριθμός κρουσμάτων. Μετά τα σημερινά 12 κρούσματα, ο Νομός Ρεθύμνου μετρά 173 μολύνσεις από 1η Φεβρουαρίου έως και απόψε.

Αύξηση επίσης, παρατηρήθηκε σήμερα και στον αριθμό των νοσηλειών στην κλινική covid του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου. Ειδικότερα,13 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται από τους 11 που ήταν χθες και όλα αυτά την στιγμή που δόθηκε παράταση μέχρι και την 1η Μαρτίου στο «κόκκινο καθεστώς» που ισχύει για τον δήμο Ρεθύμνου. Ωστόσο, όλοι βρίσκονται εν αναμονή των αυριανών ανακοινώσεων δια στόματος του Νίκου Χαρδαλιά για την «επόμενη ημέρα» στο Νομό Ρεθύμνου. 

Τι έδειξαν τα λύματα

Περισσότερη ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες που θέλουν να καταγράφεται τελευταία νέα μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα του βιολογικού καθαρισμού του δήμου Ρεθύμνου.  

Μάλιστα το ιικό φορτίο φέρεται να είναι υψηλότερο από όλες τις προηγούμενες μετρήσεις. Η ΔΕΥΑΡ πάντως, βρίσκεται εν αναμονή των αναλύσεων ώστε να γίνουν γνωστοί οι δείκτες του ιικού φορτίου. 

Τι γίνεται στα σχολεία

Μετά την σημερινή αναστολή λειτουργίας του γυμνασίου στο Δήμο Ανωγείων, που βρέθηκαν 7 θετικοί μαθητές και στο λύκειο της ίδιας περιοχής βρέθηκε ένα θετικό κρούσμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν δύο τμήματα (το τμήμα του μαθητή και το τμήμα της κατεύθυνσης που συμμετέχει ο εν λόγω μαθητής). 

Συνολικά σε καραντίνα έχουν τεθεί 25 μαθητές του τμήματος που έκλεισε και 19 άτομα (στην πλειοψηφία τους οι στενές επαφές του μαθητή, μεταξύ των οποίων είναι και άλλοι μαθητές που χρησιμοποιούν το ίδιο σχολικό λεωφορείο). Επίσης, πέρα από τους 44 συνολικά μαθητές σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκαν και 2 εκπαιδευτικοί του λυκείου Ανωγείων. 

Ειδικότερα, στον Δήμο Μυλοποτάμου έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί 15 μαθητές θετικοί στον ιό και 8 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι σε καραντίνα. Πιο συγκεκριμένα 4 μαθητές από το Πέραμα και 11 από το Πάνορμο. 

Την ίδια στιγμή υπό εξέταση παραμένει, λόγω ιχνηλάτησης επαφών, για το εάν θα πρέπει να κλείσουν τμήματα στο Γυμνάσιο Κράνας, στο Γυμνάσιο Γαράζου και στο ΕΠΑΛ Γαράζου. 

Και όλα αυτά την στιγμή που αίτημα της δημοτικής αρχής Μυλοποτάμου είναι να ανασταλεί η λειτουργία όλων των σχολείων του δήμου, λόγω διασποράς του κορωνοϊού.  

Επίσης, στον Δ. Ρεθύμνου, όπως έγινε γνωστό πριν λίγο, αύριο πιθανότατα να κλείσει το Β1 τμήμα του Πειραματικού Γυμνασίου στην πόλη, διότι βρέθηκε ένας θετικός μαθητής. 

Ακόμη, στο ΕΕΕΚ Ρεθύμνου (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπ/σης και Κατάρτισης) βρέθηκε 1 θετικός μαθητής και αύριο κλείνει το τμήμα του μαθητή, ενώ σε καραντίνα μπαίνουν και 11 εκπαιδευτικοί του σχολικής δομής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  

Παράλληλα, σε καραντίνα μπαίνουν και 6 μαθητές του ειδικού γυμνασίου – λυκείου, που λειτουργεί στον κόμβο Ατσιποπούλου (δηλαδή σε άλλο σχολικό συγκρότημα και άλλη περιοχή από το ΕΕΕΚ), λόγω του ότι οι μαθητές αυτοί χρησιμοποίησαν το ίδιο σχολικό λεωφορείο με τον μαθητή που νοσεί.  

Επιπλέον, κλειστό παραμένει και το Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου, λόγω του ότι ο μητροπολιτικός δήμος είναι στο «κόκκινο» -και όχι κρουσμάτων- με το σκεπτικό ότι το μουσικό γυμνάσιο - λύκειο θεωρείται ως μία λυκειακή δομή, η οποία κάνει τα μαθήματα μέσω τηλεκεπαίδευσης. 

Τώρα όσον αφορά την Α/βάθμια Εκπαίδευση σήμερα έκλεισε το Δημοτικό Αγγελιανών καθώς εντοπίστηκαν 4 θετικά κρούσματα. Το Δημοτικό Ανωγείων, όπου επίσης εντοπίστηκαν 3 θετικά κρούσματα.

Παράλληλα έκλεισε 1 από τα 2 τμήματα του 1ου Νηπιαγωγείου Ανωγείων καθώς εντοπίστηκε 1 θετικό κρούσμα, ενώ το 2ο Νηπιαγωγείο Ανωγείων λειτουργεί κανονικά. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News