Πέραμα: Θετικά κρούσματα έδειξαν τα rapid tests

Ρέθυμνο
Πέραμα: Θετικά κρούσματα έδειξαν τα rapid tests

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχία στους δήμους Ανωγείων και Αγίων Βασιλείου

Με την ανησυχία να είναι πλέον έκδηλη στον Μυλοπόταμο, εκατοντάδες ήταν το πρωί οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που έσπευσαν στο Πέραμα να κάνουν το τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορωνοιού μέσω της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ από το Ηράκλειο, που βρέθηκε στην έδρα του δήμου.

Συνολικά από τα 525 Rapidtest που έγιναν, τα 10 ήταν θετικά. 

Και την ώρα που επιστήμονες και πολίτες μιλούν πλέον για κόπωση του πληθυσμού από τα συνεχή μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοιό, οι υγειονομικές αρχές της Κρήτης, αλλά και εκπρόσωποι του δήμου Μυλοποτάμου απευθύνουν αγωνιώδεις εκκλήσεις, υπενθυμίζοντας πως το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας απέναντι στην πανδημία -μέχρι να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί- είναι η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής. 

Η ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου που παραμένει στο «μικροσκόπιο» των λοιμωξιολόγων, δεδομένου ότι ο κίνδυνος να «κοκκινήσει» δεν έχει απομακρυνθεί, εξακολουθεί να «τροφοδοτεί» με θετικά κρούσματα, τα οποία προέρχονται κατά βάση από τραπέζια, βεγγέρες και παρέες. 

Ανάστατοι είναι όμως από χθες και οι κάτοικοι των Ανωγείων, έπειτα από τα δύο θετικά κρούσματα συγχωριανών τους, με τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη να συνιστά πρωτίστως ψυχραιμία.

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί επίσης και το γεγονός ότι σήμερα βρέθηκαν 7 θετικά κρούσματα σε περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου.

Την ερχόμενη εβδομάδα κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ από Ρέθυμνο και Ηράκλειο θα κάνουν rapid test στο Μπαλί, στα Ζωνιανά, τα Λιβάδια και τα Ανώγεια, ενώ στις 10 Φεβρουαρίου rapid testθα γίνουν και στην μαρίνα του Ρεθύμνου. Άλλωστε από τα ξημερώματα ο δήμος Ρεθύμνου «πέρασε» στην «κόκκινη» ζώνη, με τις νοσηλείες μάλιστα στην κλινική covid του νοσοκομείου να έχουν φτάσει τις 12 από δύο που ήταν την περασμένη εβδομάδα. 

Σε ότι αφορά τέλος στα αποτελέσματα των σημερινών ελέγχων σε Αργυρούπολη και Ρούστικα δυτικά του Ρεθύμνου και τα 232 δείγματα ήταν αρνητικά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News