Δύο μαθήτριες, ένας μοναχός και μια δημοτική υπάλληλος στο Ρέθυμνο θετικοί στον κορωνοϊό

Ρέθυμνο
Δύο μαθήτριες, ένας μοναχός και μια δημοτική υπάλληλος στο Ρέθυμνο θετικοί στον κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι περισσότεροι παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και παραμένουν σε καραντίνα

Νέα αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παρατηρείται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σήμερα στο νομό Ρεθύμνου, καθώς όπως έγινε γνωστό, θετική στον κορωνοιό είναι και μία ακόμη υπάλληλος του δήμου Ρεθύμνου, η οποία βρισκόταν ήδη σε καραντίνα, μαζί με αρκετούς άλλους συναδέλφους της. 

Η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε έρθει σε επαφή με συνάδελφο της –συμβασιούχο, από την ίδια υπηρεσία ο οποίος νόσησε τις προηγούμενες ημέρες. Η γυναίκα φέρει ήπια συμπτώματα και ούτως ή άλλως παραμένει σε κατ’ οίκον απομόνωση. 

Την ίδια ώρα δύο ακόμα μαθήτριες από την Β Λυκείου στο Πάνορμο, που βρίσκονταν ήδη σε καραντίνα, βρέθηκαν θετικές στον κορωνοιό, ενώ η σχολική κοινότητα της περιοχής βρίσκεται εν αναμονή των εργαστηριακών ελέγχων που έχουν υποβληθεί τρεις ακόμα μαθήτριες, οι οποίες παρουσιάζουν συμπτώματα.

Συνολικά δηλαδή, στη Β λύκειου Πανόρμου έχουν μέχρι στιγμής νοσήσει πέντε συνολικά μαθητές, ενώ όπως είναι γνωστό 53 μαθητές του γυμνασίου και λυκείου Πανόρμου, καθώς και δύο εκπαιδευτικοί, βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα σε καραντίνα. 

Πάντως και σήμερα για μία ακόμη ημέρα ο φόβος κράτησε μακριά από τις σχολικές αίθουσες του γυμνασίου και λυκείου Πανόρμου αρκετούς μαθητές, δεδομένου ότι το πρωί ήταν λιγότεροι από χθες οι μαθητές που πέρασαν το κατώφλι του σχολείου τους.

Εν τω μεταξύ, πέρα από τα κρούσματα που καταγράφονται σε οικογένειες στο Μπαλί Μυλοποτάμου, στο Αμάρι, σε περιοχές του δήμου Αγίου Βασιλείου, αλλά και στον δήμο Ρεθύμνου, θετικός στον ιό διαγνώστηκε και ένας μοναχός που βρίσκεται σε μοναστήρι στα όρια του δήμου Ρεθύμνου.

Σε ότι αφορά τέλος στα rapid test, πέρα από αυτά που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν αύριο στις 11 το πρωί στο Πέραμα Μυλοποτάμου από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ από το Ηράκλειο, θα γίνουν επίσης αύριο από την αντίστοιχη μονάδα του Ρεθύμνου στην Αργυρούπολη και στα Ρούστικα. 

Συγκεκριμένα στην Αργυρούπολη η κινητή μονάδα θα βρίσκεται από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και στα Ρούστικα από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Επίσης, με αφορμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίζονται στο Μπαλί Μυλοποτάμου και μάλιστα μεταξύ οικογενειών, προγραμματίζεται να γίνουν rapid test από την μονάδα του ΕΟΔΥ στο Ρέθυμνο το πρωί της ερχόμενης Τρίτης.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News