Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Σε καραντίνα 53 μαθητές - Θετικό στον κορωνοϊό βρέφος 6 μηνών

Νοσησαν δύο ακομα μαθητές από το Λύκειο Πανόρμου - Σε καραντίνα 53 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί στα σχολεία της περιοχής  

Αυξητική τάση εξακολουθούν να καταγράφουν τα κρούσματα κορωνοϊού για ένα ακόμα 24ωρο στο Ρέθυμνο, με αποτέλεσμα υγειονομικοί και θεσμικοί φορείς του νομού, να απευθύνουν αγωνιώδεις εκκλήσεις στους πολίτες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα αυτοπροστασίας, περιορίζοντας παράλληλα και τις συναθροίσεις τους σε σπίτια, οι οποίες εξακολουθούν -παρά τις απαγορεύσεις- να γίνονται κανονικά. 

Την ίδια ώρα, οι νοσηλείες στην κλινική covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου από 7 που ήταν χθες το βράδυ (ανάμεσα στις οποίες είναι και 3 μέλη από την ίδια οικογένεια), σήμερα και συγκεκριμένα μέχρι το μεσημέρι, ο  αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται -άλλοι με ήπια συμπτώματα και άλλοι σε περισσότερο σοβαρή κατάσταση- αυξήθηκε στους 9, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αργά το απόγευμα της Πέμπτης πήρε εξιτήριο ασθενής, με αποτέλεσμα να μειωθούν στους 8 οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική covid.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι σε περιοχή του δήμου Ρεθύμνου, βρέθηκε θετικό στο κορωνοϊό και ένα μωρό 6 μηνών. Το βρέφος κόλλησε από τον ιό τη νεαρή μητέρα του, που επίσης διαγνώστηκε θετική και η οποία με βάση την ιχνηλάτηση των επαφών της, φέρεται να ήρθε σε επαφή με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ωστόσο, μητέρα και μωρό παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. 

Σε καραντίνα 53 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί στο Γυμνάσιο και Λύκειο Πανόρμου

Την ίδια ώρα αναβρασμός επικρατεί στην σχολική κοινότητα του Μυλοποτάμου, καθώς όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, μία ακόμη μαθήτρια της Β’ λυκείου Πανόρμου, διαγνώστηκε θετική στον ιό. Η μαθήτρια ωστόσο, είχε τεθεί σε καραντίνα από χθες, μαζί με τους υπόλοιπους 19 συμμαθητές της, όταν βρέθηκε θετικός ένας άλλος συμμαθητής της, με αποτέλεσμα να κλείσει για 14 ημέρες η Β λυκείου Πανόρμου. Σε προληπτική καραντίνα έχουν τεθεί επίσης και οι δύο εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στην Β τάξη του συγκεκριμένου σχολείου, ενώ αργά το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ένας ακόμη μαθητής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Παράλληλα, σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκαν από σήμερα και άλλοι 33 συνολικά μαθητές, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το ίδιο λεωφορείο με τους δύο προαναφερόμενους μαθητές, για να μεταβούν στο σχολείο τους. Συγκεκριμένα πρόκειται για 11 μαθητές από την Α και Γ λυκείου Πανόρμου και 22 μαθητές από το Γυμνάσιο της ίδιας περιοχής. Αθροιστικά δηλαδή, 53 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί από τα δύο σχολεία Πανόρμου βρίσκονται σε καραντίνα. 

Ωστόσο, η αναστάτωση που έχει προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου από την αύξηση των κρουσμάτων, οδήγησε σήμερα πολλούς γονείς στο να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στο λύκειο Πανόρμου πήγαν σήμερα μόνο 15 μαθητές, ενώ στο γυμνάσιο (στο οποίο δεν έχει εντοπιστεί θετικό κρούσμα) μόλις 30 από τους 100 μαθητές πέρασαν την πόρτα του σχολείου τους το πρωί. 

Εξάλλου, στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα το πρωί και ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Γιάννης Γαζανός, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς. 

Σημειώνεται πάντως ότι στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου πέρα από τους μαθητές, θετικά κρούσματα κορωνοιού καταγράφονται και σε άλλους κατοίκους χωριών του δήμου.

Καλύτερη η εικόνα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Εμφανώς καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, τα οποία «χτυπήθηκαν» από τον κορωνοϊό. 

Ήδη από χθες έκλεισε για 14 ημέρες η Β τάξη του δημοτικού σχολείου Σταυρωμένου, όταν ένας μικρός μαθητής βρέθηκε θετικός στο ιό, ενώ ανεστάλη και η λειτουργία του ολοήμερου στο δημοτικό σχολείο Άδελε, καθώς θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μια εκπαιδευτικός. 

Επίσης, κανονικά αναμένεται να ανοίξει αύριο -μετά από 14 ημέρες καραντίνας στην οποία είχαν τεθεί οι μαθητές- και η Β τάξη του 2ου δημοτικού σχολείου Περάματος. Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, είχε βρεθεί θετική στον ιό η δασκάλα της συγκεκριμένης τάξης. 

Νέα rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται στο Ρέθυμνο και η διαδικασία διενέργειας rapid test από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ. 

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες θέλουν κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ από το Ηράκλειο να μεταβαίνει το Σάββατο στο Πέραμα (έξω από το δημαρχείο) προκειμένου να γίνουν δωρεάν τεστ στους πολίτες της περιοχής, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες αντίστοιχα τεστ να γίνουν και από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Ρέθυμνο στις παραθαλάσσιες περιοχές του δήμου, Πάνορμο και Μπαλί. 

Επίσης το ερχόμενο Σάββατο η μονάδα του ΕΟΔΥ από το Ρέθυμνο θα προχωρήσει σε rapid test στους πολίτες που το επιθυμούν στην περιοχή της Αργυρούπολης (όπου εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες θετικό κρούσμα), αλλά και των Ρουστίκων. Rapid test με τη διαδικασία του «drive through», θα διενεργηθούν και την ερχόμενη Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, στη μαρίνα Ρεθύμνου. Η διαδικασία θα διαρκέσει από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, για όποιον πολίτη επιθυμεί να εξεταστεί δωρεάν.

Αναβάλλονται οι εμβολιασμοί στο Κ.Υ. Σπηλίου

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό, αναβάλλεται για τουλάχιστον δέκα ημέρες η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου του δήμου Αγίου Βασιλείου, το οποίο είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει αύριο το πρωί. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η αναβολή οφείλεται μάλλον σε διαδικαστικά θέματα, καθώς δεν φαίνεται προς το παρόν να μην τίθεται κάποιο πρόβλημα ως προς την επάρκεια εμβολίων. Και όλα αυτά την στιγμή που καταγράφεται «ζωηρό» ενδιαφέρον -κυρίως από τους ηλικιωμένους της ευρύτερης περιοχής- για να κάνουν το εμβόλιο, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να μεταφερθούν σε εμβολιαστικά κέντρα της πόλης του Ρεθύμνου.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ) 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια