«Καμπανάκι» στο Ρέθυμνο για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Ρέθυμνο
«Καμπανάκι» στο Ρέθυμνο για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξημένο ιικό φορτίο παρατηρείται στα λύματα του Ρεθύμνου – Νέα έκκληση δημάρχου μέσω της ΚΡΗΤΗ TV

Σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα και το Ρέθυμνο, εξαιτίας των ολοένα και περισσότερων νέων κρουσμάτων κορωνοιού που καταγράφονται σε καθημερινή βάση. 

Ωστόσο, οι αυξημένες τιμές του ιού στα λύματα του δήμου Ρεθύμνου, σήμαναν εκ νέου συναγερμό με τον δήμαρχο, Γιώργο Μαρινάκη να απευθύνει νέα αγωνιώδη έκκληση στους συνδημότες του για την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας. 

Ανησυχία επίσης καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες και στον δήμο Μυλοποτάμου, όπου το πρωί μάλιστα έκλεισε τμήμα του λυκείου Πανόρμου, έπειτα από θετικό κρούσμα σε μαθητή, ενώ αρνητικά ήταν τα σημερινά rapid test που έγιναν στο Σπήλι του δήμου Αγίου Βασιλείου.

Νέο «καμπανάκι» από τις υγειονομικές αρχές του Ρέθυμνου για την αυξητική τάση που καταγράφουν τα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα.

Την ίδια ώρα, οι αυξημένες τιμές στα λύματα του μητροπολιτικού δήμου έχουν σημάνει συναγερμό, καθώς τα τελευταία αποτελέσματα, δείχνουν ότι το φορτίο των τελευταίων δέκα ημερών είναι αυξημένο, σε σχέση με το διάστημα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων όταν υπήρξε περίοδος που ήταν μηδενικό.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου έθεσε για πολλοστή φορά τους συνδημότες του προ των ευθυνών τους, τονίζοντας μέσω της ΚΡΗΤΗ TV την ανάγκη όλοι να αυτοπεριοριστούν για να αποφευχθούν οι ολέθριες συνέπειες και στην οικονομία του τόπου.

Την ίδια ώρα έντονη ανησυχία προκαλούν στον δήμο Μυλοποτάμου, τα αυξανόμενα κρούσματα των τελευταίων ημερών. Σήμερα τμήμα του λυκείου Πανόρμου έκλεισε, όταν μαθητής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ σε προληπτική καραντίνα τέθηκαν και οι συμμαθητές του, με την διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του μαθητή να βρίσκεται σε εξέλιξη. Με εντολή του δημάρχου έγινε απολύμανση του σχολείου, ενώ καθησυχαστικά είναι τα νέα για το δημοτικό σχολείο των Σισών, όπου δασκάλα βρέθηκε θετική.

Επίσης, καταγράφονται δύο τουλάχιστον νέα κρούσματα και στο Μπαλί. Με αφορμή πάντως τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών κυρίως στην παραλιακή ζώνη του δήμου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε rapid test στους κατοίκους του Πανόρμου, του Περάματος, καθώς και σε άλλες περιοχές του παραλιακού μετώπου. 

Εντωμεταξύ, ανάσα στον δήμο Αγίου Βασιλείου έδωσαν τα αποτελέσματα των σημερινών rapid test που έγιναν στο Σπήλι, σε διερχόμενους οδηγούς και πεζούς. Από τα 280 δείγματα που ελήφθησαν όλα ήταν αρνητικά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News