Σύλλογος Ξενοδόχων Ρεθύμνης: Άμεση η ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου

Ρέθυμνο
Σύλλογος Ξενοδόχων Ρεθύμνης: Άμεση η ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ζωτικής σημασίας η υποστήριξη, με κάθε τρόπο, του νοσοκομείου» - «Κάθε χρόνο, από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, ο πληθυσμός της, κατ εξοχήν, τουριστικής περιοχής μας διπλασιάζεται»

Την αγωνία του για την άμεση ανάγκη στελέχωσης και άριστης λειτουργίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου εξέφρασε ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ρεθύμνου, για τα «δίκαια, εύλογα και αυτονόητα αιτήματα τους».

Όπως αναφέρει ο σύλλογος «είναι ζωτικής σημασίας για το Ρέθυμνο, ιδιαίτερα αυτή την πολύπαθη περίοδο, η υποστήριξη, με κάθε τρόπο, του νοσοκομείου», ενώ θίγει και την παράμετρο του τουρισμού αναφέροντας πως «κάθε χρόνο, από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, ο πληθυσμός της, κατ εξοχήν, τουριστικής περιοχής μας διπλασιάζεται».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης, εκφράζει την αγωνία του για την άμεση ανάγκη στελέχωσης και άριστης λειτουργίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Συμπαρίσταται στη Διοίκηση,  στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, ζητώντας από τους αρμόδιους να κάνουν δεκτά, τα δίκαια, εύλογα και αυτονόητα αιτήματα τους, προχωρώντας σε ανεύρεση αποτελεσματικής λύσης, τώρα!

Είναι ζωτικής σημασίας για το Ρέθυμνο, ιδιαίτερα αυτή την πολύπαθη περίοδο, η υποστήριξη, με κάθε τρόπο, του νοσοκομείου.

Με τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, την άρτια στελέχωση του με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες, τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και άμεσα, οποιοδήποτε πιθανό κρούσμα, οποιοδήποτε απειλή κατά της υγείας και της ζωής των Ρεθυμνιωτών αλλά και των άλλων Ελλήνων και ξένων πολιτών.

Κάθε χρόνο, από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, ο πληθυσμός της, κατ εξοχήν, τουριστικής περιοχής μας διπλασιάζεται.

Η περίθαλψη, των ντόπιων και των χιλιάδων επισκεπτών, παρέχεται αποκλειστικά στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, το μόνο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μας, αφού δεν υπάρχουν ιδιωτικές κλινικές να υποστηρίξουν παράλληλη παροχή υπηρεσιών. Οι απαιτήσεις αυξάνονται κατακόρυφα, η πίεση και ο φόρτος του επιστημονικού προσωπικού είναι τεράστιος. Περιστατικά διακομίζονται στα νοσοκομεία Χανίων και Ηρακλείου, προκαλώντας πρόσθετη ταλαιπωρία των πασχόντων και των οικείων τους.

Καθώς η οικονομία του νομού Ρεθύμνου στηρίζεται 80% στον τουρισμό και στις συναφείς με αυτόν υπηρεσίες, η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου, είναι απόλυτη  προτεραιότητα και για τον Τουρισμό. Τώρα που οι συζητήσεις γύρω από τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας βρίθουν και ειναι αναγκαία προϋπόθεση, το αίσθημα ασφάλειας καθορίζει την πορεία των τουριστικών αγορών. Οι ξενοδόχοι πρέπει να έχουμε διασφαλίσει  ακλόνητες, αδιαμφισβήτητες απαντήσεις, στα κάθε μορφής  ερωτήματα, ενδοιασμούς και αιτιάσεις, των συνεργαζόμενων τουριστικών γραφείων του εξωτερικού.

Η, μέχρι στιγμής, αξιοπρόσεκτη πορεία του νομού μας και της Κρήτης γενικότερα, στον έλεγχο της διασποράς του covid19, ας μην αμαυρωθεί από ολιγωρία της πολιτείας. Ας μη διασαλευτεί το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

Ένα υγιές, πλήρες, ενωμένο και επαρκές νοσοκομείο, είναι το ελάχιστο που δικαιούνται οι Ρεθεμνιώτες και ο τουριστικός τομέας του Ν. Ρεθύμνης, ο “πυλώνας και η ατμομηχανή” της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News