Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Ξεσήκωσε αντιδράσεις στην εστίαση - Στο Ρέθυμνο πολλοί πήραν το απόλυτο μηδέν

Ρέθυμνο
Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Ξεσήκωσε αντιδράσεις στην εστίαση - Στο Ρέθυμνο πολλοί πήραν το απόλυτο μηδέν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την «έκρηξη» των επαγγελματιών της εστίασης πανελλαδικά προκάλεσαν τα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής 5

Θύελλα αντιδράσεων στους επαγγελματίες της εστίασης προκαλούν τα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής 5, καθώς, όπως ισχυρίζονται, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθούν από τον κλάδο που παραμένει κλειστός για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Τα χίλια, δύο χιλιάδες και τέσσερις χιλιάδες ευρώ που δόθηκαν σε κλειστές -με κρατική εντολή- επιχειρήσεις, είναι ελεημοσύνη και ασέβεια, όπως λένε, την ώρα που πολλοί επαγγελματίες του κλάδου και στο Ρέθυμνο πήραν το απόλυτο 0 ως ενίσχυση.

Ο φόβος των οριστικών «λουκέτων» όποτε και αν ξανανοίξει η εστίαση, σύμφωνα με τον Ανδρέα Κλαψινό, κάθε άλλο παρά μακρινός, είναι αφού για το τουριστικό Ρέθυμνο, ήδη το 30% των καταστημάτων ίσως και να μην ανοίξει ξανά.

Αυτό που ζητά ο κλάδος είναι να υπάρξουν προγράμματα στήριξης αποκλειστικά και μόνο για την εστίαση. 

Μικρή ανάσα σε χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους και εργαζόμενους σε συναφή επαγγέλματα και στο Ρέθυμνο, δίνει η παράταση των επιδομάτων ανεργίας για δύο μήνες.

Ωστόσο, με νέα εγκύκλιο του το υπουργείο Εργασίας θα αποσαφηνίζει πως δεν θα θίγεται το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όσων ήταν σε αναστολή σύμβασης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Πρωτοβουλίας Εστίασης:

«Επιστρεπτέα κοροϊδία

Η ανακοίνωση των ποσών της Επιστρεπτέας 5, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί από τον κλάδο της εστίασης που παραμένει κλειστός για 3ο συνεχόμενο μήνα (6 συνολικά ) χωρίς να ασχολείται κανείς μαζί του σοβαρά και άνευ σχεδιασμού διάσωσης.

Τα ποσά των 1.000€, 2000€, 4000€ σε επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή είναι ελεημοσύνη και ασέβεια για τον κλάδο και τα εξαρτώμενα μέλη του.

Χιλιάδες συνάδελφοι μας αποκλείστηκαν και πήραν 0 (μηδέν ) ενίσχυση.

Σταματήστε τα ευχολόγια και τις βαρύγδουπες δηλώσεις ότι όλοι πλήττονται. ΔΕΝ πλήττονται όλοι το ίδιο και απλά παραμένετε άτολμοι κλείνοντας το μάτι συντεχνιακά και ψηφοθηρικά.

Ενώ εδώ και δέκα (10) μήνες ο κλάδος καταστρέφεται, εσείς περηφανεύεστε για την επιτυχία εικονικών αριθμών. Δεν βλέπετε το τσουνάμι των χιλιάδων λουκέτων και απολύσεων ενώ αγνοείται την αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων με τις οποίες μας επιβαρύνουν οι δικές σας επιλογές.

Η Κυβέρνηση μαζί με τους βουλευτές της, καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ζήτησαν να βάλουμε όλοι πλάτη και ο κλάδος έβαλε. Άλλο όμως πλάτη για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας  και άλλο αφανισμός και εξόντωση στα οποία με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγείτε.

Η εστίαση παραμένει αόρατη για εσάς! 

Έχετε πλήρη άγνοια σε σχέση με το τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία και δυστυχώς διασύρετε τον κλάδο.

Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε όλοι μας, εσείς και εμείς, το πολιτικό κόστος. Είναι υπόσχεση στις οικογένειες μας!

Πανελλήνια Πρωτοβουλία Εστίασης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News