«Σιγή ιχθύος» από τους παραιτηθέντες γιατρούς του Νοσοκομείου

Ρέθυμνο
«Σιγή ιχθύος» από τους παραιτηθέντες γιατρούς του Νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντός της ημέρας αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για την αναστολή της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της Δ/ντριας της Παθολογικής

Προς εκτόνωση βαίνει τις τελευταίες ώρες η «σκληρή κόντρα» που ξέσπασε πριν μία εβδομάδα μεταξύ της διοίκησης του νοσοκομείου Ρεθύμνου και μερίδας γιατρών. Ο ενδονοσοκομειακός αυτός «πόλεμος» ξεκίνησε όταν στις 17 Ιανουαρίου η διευθύντρια της παθολογικής κλινικής, Ελένη Ιωαννίδου, ανακοίνωσε την απόφαση της να αναστείλει την ημέρα εκείνη τις νέες εισαγωγές στην παθολογική, με τον ισχυρισμό ότι η παθολόγος που εφημέρευε θα έπρεπε να καλύψει το κενό που υπήρχε στην εφημερία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. 

Η απόφαση αυτή «άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου», καθώς λίγα 24ωρα αργότερα η διοίκηση του ιδρύματος, αποφάσισε να προχωρήσει σε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της διευθύντριας της παθολογικής, η οποία με την σειρά της υπέβαλε την παραίτησή της στην διοίκηση, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν άλλοι 14 νοσοκομειακοί γιατροί, σε ένδειξη συμπαράστασης.

Η απόφαση

Κατά την χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος -η οποία ξεκίνησε γύρω στις 6 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε περίπου τα μεσάνυχτα- και στην οποία παρέστη και ο νομικός σύμβουλος του νοσοκομείου, αποφασίστηκε η αναστολή της προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος της Ελένης Ιωαννίδου καθ’ υπέρβαση του νόμου, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται ότι ειπώθηκε. 

Ωστόσο, με τον «αστερίσκο» που θέτει η διοίκηση του νοσοκομείου, ξεκαθαρίζει πως αν υπάρξει αντίστοιχη περίπτωση στο μέλλον, τότε θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, χωρίς προειδοποιήσεις, διαβουλεύσεις και γενικά χωρίς πολλά λόγια.

Μάλιστα στην διάρκεια της ημέρας, εκτιμάται ότι η διοίκηση του ιδρύματος θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση γύρω από την απόφαση την οποία έλαβε χθες το βράδυ. 

Σημειώνεται επίσης ότι κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του οργάνου, πέρα από την γενικότερη συζήτηση που έγινε για το θέμα της στελέχωσης του ιδρύματος, δεν έγινε ιδιαίτερη αναφορά και φυσικά δεν ελήφθη καμία απόφαση ως προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, λίγες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, δύο από τους 15 παραιτηθέντες γιατρούς (ανάμεσα στους οποίους όμως δεν είναι η διευθύντρια της παθολογικής) απέσυραν τις παραιτήσεις τους.

Οι «εξηγήσεις»

Εν τω μεταξύ, «εξηγήσεις» για την στάση που τηρήθηκε εκ μέρους των εμπλεκόμενων γιατρών την 17η Ιανουαρίου, κλήθηκαν να δώσουν κατά την χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, τόσο η διευθύντρια της παθολογικής, Ελένη Ιωαννίδου, όσο και η διευθύντρια του παθολογικού τομέα, Ειρήνη Νταουντάκη. 

Οι δύο γιατροί, παρουσίασαν στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τους ισχυρισμούς τους, οι οποίοι σχετίζονται με τις συνέπειες που έχει επιφέρει στο ίδρυμα η έλλειψη γιατρών. 

Μάλιστα τόσο η κα Ιωαννίδου, όσο και η κα Νταουντάκη, φέρεται να ξεκαθάρισαν πως βασική προτεραιότητά τους αποτελεί πάντα ο ασθενής και η ασφάλεια του και δευτερευόντως ο Νόμος.

«Σιγή ιχθύος» από τους γιατρούς

Και ενώ όπως προαναφέραμε δύο από τους δεκαπέντε γιατρούς, «πήραν πίσω» τις παραιτήσεις τους, οι υπόλοιποι τηρούν στάση αναμονής μέχρις ότου να εκδοθεί η επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γιατροί αναμένεται να αξιολογήσουν την απόφαση της διοίκησης και στην συνέχεια θα αποφασίσουν για την στάση που θα τηρήσουν, καθώς και για το εάν θα πάρουν πίσω τις παραιτήσεις τους.

Σίγουρο πάντως θεωρείται πως βασική επιδίωξη και των ίδιων των γιατρών είναι η ενίσχυση του ιδρύματος με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του σε όλες τις μονάδες, τις κλινικές και τα τμήματα του. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News