Ρέθυμνο

«Ανακωχή» στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου μεταξύ διοίκησης και γιατρών

Η διοίκηση «παίρνει» πίσω την απόφαση για πειθαρχική δίωξη εις βάρος της διευθύντριας της Παθολογικής κλινικής, Ελένης Ιωαννίδου

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα η «μαραθώνια» συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου Ρεθύμνου και σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση αποφάσισε να «πάρει πίσω» την διαδικασία πειθαρχικής δίωξης που είχε ξεκινήσει σε βάρος της διευθύντριας της Παθολογικής κλινικής, Ελένης Ιωαννίδου.

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν συζητήθηκε το θέμα των παραιτήσεων που είχαν υποβάλλει 15 νοσοκομειακοί γιατροί του νοσοκομείου.

Αύριο αναμένεται να εκδοθεί και η επίσημη ενημέρωση από πλευράς του νοσοκομείου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης κλήθηκαν να δώσουν «εξηγήσεις» τόσο η διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής, Ελένη Ιωαννίδου όσο και η διευθύντρια του Παθολογικού Τομέα Ειρήνη Νταουντάκη.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία πειθαρχικής δίωξης ξεκίνησε όταν στις 17 Ιανουαρίου η Ελένη Ιωαννίδου είχε αναφέρει πως «εν μέσω πανδημίας, δεν υπάρχει ακόμα μια φορά ειδικός γιατρός σε εφημερία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών» ενώ είχε ανακοινώσει πως «ο εφημερεύων παθολόγος σήμερα θα μείνει στα Επείγοντα και η Παθολογική κλινική δεν θα δέχεται νέα περιστατικά».

Παράλληλα ζητούσε την άμεση «ενίσχυση του νοσοκομείου με γιατρούς, τη συμπλήρωση των προγραμμάτων εφημέρευσης με ειδικευμένο προσωπικό και τη διασφάλιση της σωστής φροντίδας των πολιτών».

Παράλληλα στις 19 Ιανουαρίου 15 συνολικά γιατροί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, έπειτα από την πρόθεση της διοίκησης του νοσοκομείου να παραπέμψει στο πειθαρχικό όργανο την διευθύντρια της παθολογικής, Ελένη Ιωαννίδου, αναδεικνύοντας με τον πιο ηχηρό τρόπο την «κόντρα» γιατρών και διοίκησης που καλά κρατεί τον τελευταίο χρόνο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου αλλά και το κλίμα ανασφάλειας και απόλυτης αβεβαιότητας για την υγειονομική περίθαλψη των πολιτών, που έχει δημιουργηθεί τελευταία στην κοινωνία του Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια