Ρέθυμνο

Πρύτανης Γ. Κοντάκης: «Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα παραμείνει στην ιστορική του έδρα, το Ρέθυμνο»

Καθησυχαστικός ο πρύτανης κατέστησε ξεκάθαρο σε συνάντηση που είχε με την κ. Λιονή και τον κ. Μαρινάκη ότι ουδέποτε τέθηκε εκ μέρους του θέμα έδρας του Πανεπιστημίου

Εκτενή συνεργασία με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργο Κοντάκη είχε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή και ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης σε διαδοχικές συναντήσεις.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης και ο δήμαρχος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα, που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία του Πανεπιστημίου καθώς και τα τεχνικά έργα που έχουν προγραμματιστεί ή βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης με κύρια την κατασκευή των φοιτητικών εστιών και του μεγάλου αμφιθεάτρου στην Πανεπιστημιούπολη στο Γάλλο καθώς επίσης και για ζητήματα διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία.

Όπως δήλωσε η κα Λιονή: "Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποτελεί για το Ρέθυμνο αλλά και για ολόκληρο το νησί πολύτιμο πυλώνα ανάπτυξης και παραγωγής γνώσης, που με το ακαδημαϊκό του έργο κάνει περήφανη την τοπική κοινωνία, η οποία το έχει αγκαλιάσει και έχει αγωνιστεί στο παρελθόν για να φιλοξενεί η πόλη μας την έδρα του μαζί με τις Σχολές, που έχουν διαμορφώσει την πολύ δραστήρια και με την αναγνωρισμένη συνεισφορά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας, πανεπιστημιακή κοινότητα των περίπου 8.000 ατόμων". Τόνισε μάλιστα πως η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης έχει εδραιώσει μια καθόλα γόνιμη και διαρκή συνεργασία με την Πανεπιστημιακή κοινότητα: "... προς όφελος τόσο του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος του νησιού μας, που προβάλλει με τις διακρίσεις του διεθνώς τον τόπο μας, αλλά και για την τοπική μας κοινωνία, που επιθυμεί ένα Πανεπιστήμιο ισοβαρώς ανεπτυγμένο σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο".

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρεθύμνης κατέθεσε στον πρύτανη την έντονη ανησυχία του, την οποία συμμερίζεται πλήθος συμπολιτών και θεσμικών φορέων, που πυροδότησαν δηλώσεις πανεπιστημιακών κύκλων αλλά και σχετικές δημοσιογραφικές αναφορές, σχετικά με τη λειτουργική και αναπτυξιακή εξέλιξη του Πανεπιστημίου και την παραμονή των Σχολών και της έδρας του στο Ρέθυμνο. Ο πρύτανης κατέστησε ξεκάθαρο ότι ουδέποτε τέθηκε εκ μέρους του θέμα έδρας του Πανεπιστημίου ή αποδυνάμωσης της διοικητικής δομής του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, το οποίο θα παραμείνει στην ιστορική του έδρα, το Ρέθυμνο.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια