Ρέθυμνο

Επιστολή μαθήτριας στην ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: «Αγοράζω MB για να παρακολουθώ τα μαθήματα»

Μετ’ εμποδίων η τηλεκπαίδευση και στο Ρέθυμνο - Πολλοί μαθητές κάνουν μάθημα μέσω τηλεφώνου

Την αγωνία των μαθητών για τον τρόπο με τον οποίο συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εκφράζει με την προσωπική της εμπειρία μια μαθήτρια της Β λυκείου στο Ρέθυμνο, η οποία -όπως αναφέρει- σε επιστολή της στην ΕΛΜΕΡ, αναγκάζεται να αγοράζει δεδομένα για το μάθημα στη webex. 

Μιλώντας ωστόσο στην ΚΡΗΤΗ TV η πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ, αποκάλυψε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών γυμνασίων και λυκείων στο Ρέθυμνο, δεν έχει πρόσβαση σε Η/Υ και συμμετέχει στην διαδικτυακή εκπαίδευση, μέσω κινητών ή ακόμα και σταθερών τηλεφώνων.

Αγωνία και απογοήτευση από τρόπο που διεξάγονται τα εξ αποστάσεως μαθήματα, εκφράζει μια μαθήτρια της Β λυκείου στο Ρέθυμνο, μέσω επιστολής που απέστειλε στην ΕΛΜΕΡ, ζητώντας ουσιαστικά βοήθεια.

Η μαθήτρια περιγράφει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, όλα όσα συμβαίνουν με τις χρεώσεις που αναγκάζονται να πληρώσουν οι μαθητές που δεν έχουν σταθερή σύνδεση στο ίντερνετ ή που δεν έχουν γρήγορη σύνδεση και είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν δεδομένα για να παρακολουθούν διαδικτυακά τα μαθήματά τους. 

«Πράγματι -αναφέρει στην επιστολή της η μαθήτρια- για ένα διάστημα στα δεδομένα που χρησιμοποιούνταν για τα μαθήματα μέσω webex δεν υπήρχε χρέωση. Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ως μαθήτρια Λυκείου χωρίς σύνδεση WiFi στο σπίτι της, δεν είχα τη δυνατότητα να παρακολουθώ τα μαθήματα αν δεν είχα αγοράσει δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Η μητέρα μου επικοινώνησε με την εταιρία αλλά δεν ήξεραν να μας πουν τι συμβαίνει.

Δεν γνωρίζω τι άλλαξε ούτε γιατί, το μόνο που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι δικαιούμαι- όπως όλοι οι μαθητές- να μπορώ να παρακολουθώ τα μαθήματά μου χωρίς να χρειάζεται να δίνω μία περιουσία στην αγορά δεδομένων κάθε λίγο και λιγάκι. Για αυτό απευθύνομαι σε εσάς καθώς δεν μπορώ να εμπιστευτώ το Υπουργείο που δείχνει συνεχώς, με κάθε καινούργια απόφασή του ότι δεν υπολογίζει καθόλου τους μαθητές».

Όπως αποκαλύπτει στην ΚΡΗΤΗ TV η Δέσποινα Νικολάου, στο Ρέθυμνο η πλειοψηφία των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάνει μάθημα, μέσω κινητών τηλέφωνων ή ακόμα και σταθερών, αφού δεν έχει πρόσβαση σε Η/Υ.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές αυτό που αξιώνουν είναι να επιστρέψουν άμεσα στις σχολικές αίθουσες. 

Ολόκληρη η επιστολή της μαθήτριας:              

«Αγαπητά μέλη της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου,

Απευθύνομαι σε εσάς ζητώντας ουσιαστικά βοήθεια καθώς η τηλεκπαίδευση, παρόλο που μοιάζει η μόνη λύση σε αυτές τις τόσο περίεργες και πρωτόγνωρες συνθήκες, δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να "κλείσει" η χώρα άλλη μία φορά και κατά συνέπεια η μετάβαση από τη δια ζώσης εκπαίδευση στην περίφημη τηλεκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωνε μαθητές και εκπαιδευτικούς χωρίς σύνδεση στο internet ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην παρακολούθηση και διεξαγωγή των μαθημάτων τους. Πράγματι, για ένα διάστημα στα δεδομένα που χρησιμοποιούνταν για τα μαθήματα μέσω webex δεν υπήρχε χρέωση. Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ως μαθήτρια Λυκείου χωρίς σύνδεση WiFi στο σπίτι της, δεν είχα τη δυνατότητα να παρακολουθώ τα μαθήματα αν δεν είχα αγοράσει δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Η μητέρα μου επικοινώνησε με την εταιρία αλλά δεν ήξεραν να μας πουν τι συμβαίνει.

Δεν γνωρίζω τι άλλαξε ούτε γιατί, το μόνο που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι δικαιούμαι- όπως όλοι οι μαθητές- να μπορώ να παρακολουθώ τα μαθήματά μου χωρίς να χρειάζεται να δίνω μία περιουσία στην αγορά δεδομένων κάθε λίγο και λιγάκι (μία μέρα μαθημάτων στο webex έχει καταναλώσει μέχρι και 1,5G). Για αυτό απευθύνομαι σε εσάς καθώς δεν μπορώ να εμπιστευτώ το Υπουργείο που δείχνει συνεχώς, με κάθε καινούργια απόφασή του ότι δεν υπολογίζει καθόλου τους μαθητές.

Αυτός ήταν ο λόγος που στέλνω σε εσάς αυτό το email. Το μόνο που ζητάω είναι να μπορώ να παρακολουθώ τα μαθήματα των καθηγητών μου καθώς εκτός από τον εκπαιδευτικό τους ρόλο πλέον είναι για μένα το μόνο που έχει απομείνει να μου θυμίζει ότι κάποια στιγμή όλη αυτή η κατάσταση θα τελειώσει, η μόνη μου επαφή με τον "έξω κόσμο". 

Με εκτίμηση,

Μαθήτρια Β' Λυκείου»

(Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια