Τελευταίο μεροκάματο για τον 33χρονο εργάτη - Ανύπαρκτοι οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας

Ρέθυμνο
Τελευταίο μεροκάματο για τον 33χρονο εργάτη - Ανύπαρκτοι οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταπλακώθηκε από μεγάλο κλαδί ελιάς που έκοβε σε ελαιώνα των Ατσιπάδων

Τελευταίο μεροκάματο το πρωί για έναν 33χρονο αλλοδαπό εργάτη στο Ρέθυμνο, ο οποίος έχασε την ζωή του, την ώρα που εκτελούσε αγροτικές εργασίες σε ελαιώνα, που βρίσκεται στο χωριό Ατσιπάδες του δήμου Αγίου Βασιλείου. 

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 33χρονος εργάτης ο οποίος βρισκόταν πάνω σε μία σκάλα, επιχειρούσε να κόψει ένα μεγάλο κλαδί ελιάς, όταν ξαφνικά αυτό κόπηκε, τον καταπλάκωσε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ από το κέντρο υγείας Σπηλίου, περιπολικά από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ χρειάστηκε και η συνδρομή της πυροσβεστικής, προκειμένου να απομακρυνθεί το μεγάλο κλαδί ελιάς από το σώμα του άτυχου εργάτη. Όμως, ήταν ήδη πολύ αργά καθώς ο 33χρονος είχε ξεψυχήσει.

Και ενώ οι συνθήκες θανάτου του άτυχου άνδρα διερευνώνται από τις αστυνομικές αρχές, το θέμα απασχολεί και το εργατικό κέντρο, δεδομένου ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενος τραυματίζεται ή ακόμα χειρότερα χάνει και την ζωή του, εν ώρα εργασίας. 

Ο Γιώργος Λιολάκης μέσω της ΚΡΗΤΗ ΤV απευθύνει νέα έκκληση στους εργαζόμενους, ώστε να επιδεικνύουν -όπως λέει- την δέουσα προσοχή στον εργασιακό τους χώρο. 

Και ενώ οι έλεγχοι θα έπρεπε να είναι συνεχείς, στο Ρέθυμνο  ουδέποτε λειτούργησε κανονικά το κλιμάκιο ελέγχου, λόγω υποστελέχωσης του σώματος επιθεωρητών εργασίας.

Στην Επιθεώρηση Εργασίας Ρεθύμνου έχει πλέον απομείνει ένας μόλις εργαζόμενος, ο οποίος αδυνατεί να διεξάγει ελέγχους στους εργασιακούς χώρους, ενώ όταν αυτό κριθεί αναγκαίο, τότε ζητάτε η συνδρομή κλιμακίου από το ΣΕΠΕ Χανίων.

(Φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News