«Πυροσβεστική» παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου για την κρίση στο Νοσοκομείο

Ρέθυμνο
«Πυροσβεστική» παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου για την κρίση στο Νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πληθαίνουν οι επιστολές συμπαράστασης στους νοσοκομειακούς γιατρούς και την Ελένη Ιωαννίδου

Πληθαίνουν καθημερινά οι ανακοινώσεις συμπαράστασης στους νοσοκομειακούς γιατρούς του Ρεθύμνου, αλλά και στην διευθύντρια της παθολογικής, Ελένη Ιωαννίδου, η οποία  διώκεται και σύντομα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα του Ιδρύματος για την απόφαση της να αναστείλει προσωρινά την περασμένη Κυριακή τις νέες εισαγωγές στην παθολογική, λόγω έλλειψης γιατρών. 

Τις τελευταίες ώρες ανακοινώσεις έχουν εκδώσει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, καθώς και γιατροί που έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους στην διοίκηση, ζητώντας μεταξύ άλλων να ανακληθεί η απόφαση για την πειθαρχική δίωξη της διευθύντριας της παθολογικής. Παράλληλα, απαιτούν σε όλους τους τόνους να δοθούν λύσεις εδώ και τώρα για την ομαλή λειτουργία όλων των τμημάτων και των κλινικών του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου. 

Την ίδια ώρα σε ρόλο «πυροσβέστη» ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, στην προσπάθεια του να εκτονωθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εντός του Ιδρύματος, ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει απόψε στις 8 μ.μ. σε τηλεδιάσκεψη όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ώστε να συζητηθεί το πρόβλημα και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εν λόγω διαδικτυακή -λόγω κορωνοιού- συνάντηση αναμένεται να συμμετέχει και η διευθύντρια της παθολογικής κλινικής.  

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου για την έναρξη της προκαταρκτικής έρευνας για την Ελένη Ιωαννίδου. Μάλιστα στην συνεδρίαση του οργάνου -που δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί χρονικά- εκκρεμεί να ληφθεί απόφαση και για τις 16 -μέχρι στιγμής- παραιτήσεις που έχουν υποβάλλει ισάριθμοι νοσοκομειακοί γιατροί στην διοίκηση.

Σημειώνεται πως δύο μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου και συγκεκριμένα δύο γιατροί γενικής ιατρικής, έχουν από το προηγούμενο διάστημα συνάψει σύμβαση εργασίας με το νοσοκομείο για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο, μέχρις ότου οι θέσεις που εξυπηρετούν στο ΤΕΠ να καλυφθούν με μόνιμους γιατρούς.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου αναφέρει τα παρακάτω:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ. Ρεθύμνου σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του, αποφάσισε να καλέσει τον Διοικητή του Γ. Ν. Ρεθύμνου, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, τους Υπεύθυνους των Τομέων του Γ.Ν.Ρ, όπως και την Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής, σήμερα Παρασκευή 22/1/2021 ώρα 20.00 σε τηλεδιάσκεψη – συζήτηση με θέμα: «Αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νοσοκομείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News