Ρέθυμνο: Πανελλήνιες διαστάσεις για το «σήριαλ» της Παθολογικής - «Βροχή» οι παραιτήσεις γιατρών

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Πανελλήνιες διαστάσεις για το «σήριαλ» της Παθολογικής - «Βροχή» οι παραιτήσεις γιατρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρα από τα στενά όρια της Κρήτης έχει πλέον ξεφύγει το θέμα της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Τεράστιες διαστάσεις σε πανελλήνιο επίπεδο -καθώς ζητάτε η παρέμβαση του υπουργείου Υγείας- έχει πάρει το θέμα της νομικής δίωξης σε βάρος της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου από την Διοίκηση του Ιδρύματος, έπειτα και από τις 16 -μέχρι και το μεσημέρι- παραιτήσεις νοσοκομειακών γιατρών. 

Η ενδονοσοκομειακή «κόντρα» μεταξύ διοίκησης και γιατρών, ξέσπασε την Κυριακή όταν η διευθύντρια της Παθολογικής Ελένη Ιωαννίδου δημοσιοποίησε την πρόθεσή της να αναστείλει νέες εισαγωγές στην κλινική, υποστηρίζοντας πως ο παθολόγος που εφημέρευε θα έπρεπε να καλύψει το κενό στην εφημερία του τμήματος επειγόντων περιστατικών. Ωστόσο, την πρόθεση της κα Ιωαννίδου πρόλαβε το «εντέλλεσθε» που έλαβε από την διοίκηση, με συνέπεια να πέφτουν εκ τότε «βροχή» οι παραιτήσεις των νοσοκομειακών γιατρών.

Και ενώ μέχρι στιγμής τηρείται σιγή ιχθύος από την διοίκηση για το εάν θα γίνουν αποδεκτές οι παραιτήσεις ή όχι, καθώς και για το εάν θα «τρέξει» η προκαταρκτική έρευνα για την διερεύνηση των όσων ανέφερε στην επιστολή της η Ελένη Ιωαννίδου, το μεσημέρι με γραπτή της ανακοίνωση η ομοσπονδία ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας, απαιτεί την άμεση παρέμβαση της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. 

«Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της συναδέλφου και να βρεθεί επειγόντως λύση για τις τραγικές ελλείψεις του ιατρικού προσωπικού που οδηγούν το νοσοκομείο σε λειτουργική κατάρρευση», επισημαίνει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία, που κάνει λόγο για απειλές, εκβιασμούς και πειθαρχικές διώξεις που καλά κρατούν στο χώρο του ΕΣΥ. 

«Ας σταματήσει η επίδειξη αυταρχισμού»

Άμεση ήταν επίσης η αντίδραση και του πρώην υπουργού Υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος με γραπτή του ανακοίνωση ζητά να σταματήσει τώρα, όπως λέει, αυτή η επίδειξη αυταρχισμού από τη διοίκηση του νοσοκομείου και την 7ης ΥΠΕ.

«Επειδή λοιπόν τα πράγματα είναι σοβαρά και οι αστειότητες περί πολιτικών ή άλλων κινήτρων προκαλούν και προσβάλλουν τη νοημοσύνη όλων μας, ας σταματήσει τώρα αυτή η επίδειξη αυταρχισμού από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και της 7ης ΥΠΕ και ας υπάρξουν άμεσα κινήσεις αντιστροφής του -διαλυτικού για τη λειτουργία του νοσοκομείου- κλίματος και κυρίως, δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα για οριστική επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων. Τώρα, πριν να είναι πολύ αργά για τη δημόσια περίθαλψη στο Νομό», αναφέρει μεταξύ άλλων σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ξανθός.

Εντωμεταξύ, πέρα από την κίνηση μερίδας πολιτών που συλλέγει υπογραφές από όλη την χώρα -μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης - δηλώντας έτσι τη στήριξη και την αλληλεγγύη της στο προσωπικό του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου και καλώντας την διοίκηση να μην ξεκινήσει κανενός είδους πειθαρχική διαδικασία σε βάρος τους, την δική της παρέμβαση έκανε και η πανελλήνια συνδικαλιστική παράταξη «Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών».

Η παράταξη σε ανακοίνωσή της επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «το θέμα δεν είναι να ξαπλώσει ο ασθενής σε ένα κρεβάτι, αλλά να υπάρχει και γιατρός να τον φροντίζει», ενώ αυτό που ζητά είναι «να μην διανοηθεί, όπως αναφέρει, να διαλύσει το Νοσοκομείο, πυροδοτώντας καταστροφικές εξελίξεις εν μέσω πανδημίας, η διοίκηση».      

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News