Κλειστά τα σχολεία λόγω χιονόπτωσης σε Οροπέδιο Λασιθίου και Ανώγεια

Κρήτη
Κλειστά τα σχολεία λόγω χιονόπτωσης σε Οροπέδιο Λασιθίου και Ανώγεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την ώρα δεν εντοπίζονται προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Έκλεισαν σήμερα όλα τα σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου και τα Ανώγεια, καθώς και στους δυο Δήμους επικρατεί αύτη την ώρα έντονη χιονόπτωση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, επικρατεί έντονη χιονόπτωση ιδιαίτερα μετά τις 11:00 π.μ και έτσι πάρθηκε η απόφαση να κλείσουν προληπτικά τα σχολεία, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραμείνουν και αύριο κλειστά, όμως η απόφαση θα ληφθεί αργότερα μέσα στην μέρα. Ο κ. Στεφανάκης ανέφερε πως δεν εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα για την ώρα στο οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, έκλεισαν τα σχολεία και στον Δήμο Ανωγείων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr o Δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, στο Δήμο επικρατεί έντονη χιονόπτωση, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση να κλείσουν τα σχολεία.

«Μέχρι στιγμής δεν εντοπίζονται προβλήματα στο οδικό δίκτυο, παρακολουθούμε την κατάσταση και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να παραμείνουν και αύριο τα σχολεία κλειστά εφόσον επιμείνουν τα καιρικά φαινόμενα».

Τέλος, ένα ακόμα σχολείο στην Κρήτη, το 1ο δημοτικό σχολείο Σητείας έκλεισε, όμως αυτή την φορά λόγω κορωνοϊού. Σύμφωνα με το δήμαρχο Σητείας κ. Ζερβάκη μετά τα rapid tests που διενεργήθηκαν, θετικός στον ιό βρέθηκε δάσκαλος με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία του τμήματος για 14 μέρες.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και 4Χ4 οι μετακινήσεις στο Οροπέδιο Λασιθίου

Λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού και της ΕΝΤΟΝΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ από τις 11:00 π.μ., εφιστούμε την ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται μόνο για τις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις και επισημαίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα επιβατικά οχήματα ή με οχήματα 4x4.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στον Αυχένα Αμπέλου και στην περιοχή Πατέρα Σελιά στο Μέσα Λασίθι.

Υπενθυμίζουμε ότι ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (Covid-19) και παρακαλούμε όπως ακολουθείτε ΠΙΣΤΑ τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

ΔΗΜΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

«Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News