Ρέθυμνο

Κλειστή η Παθολογική κλινική για νέες εισαγωγές στο Ρέθυμνο

Τι αναφέρει η διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, Ελένη Ιωαννίδου

Σοβαρή έλλειψη γιατρών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου καταγγέλει η  διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής, Ελένη Ιωαννίδου, η οποία αναφέρει πως «εν μέσω πανδημίας, δεν υπάρχει ακόμα μια φορά ειδικός γιατρός σε εφημερία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών» και πως «ο εφημερεύων παθολόγος σήμερα θα μείνει στα Επείγοντα και η Παθολογική κλινική δεν θα δέχεται νέα περιστατικά», ενώ ζητά την άμεση «ενίσχυση του νοσοκομείου με γιατρούς, τη συμπλήρωση των προγραμμάτων εφημέρευσης με ειδικευμένο προσωπικό και τη διασφάλιση της σωστής φροντίδας των πολιτών».

«Σήμερα 17 Ιανουαρίου 2021 εν μέσω πανδημίας, δεν υπάρχει ακόμα μια φορά ειδικός γιατρός σε εφημερία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Στην Παθολογική κλινική οι 4 παθολόγοι που υπηρετούν εδώ και σχεδόν 2 χρόνια δεν αρκούν. Η μια επικουρική γιατρός μας θα φύγει σε 2 μήνες και από τη διοίκηση δεν υπάρχει καμία απάντηση για το τι θα γίνει. Στο πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογικής κλινικής υπάρχουν ήδη ακάλυπτες εφημερίες. Εδώ και 2 χρόνια εφημερεύουμε με ένα απίστευτο αριθμό εφημεριών. Έχουμε εξοντωθεί ψυχικά και σωματικά.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου έχει χαρακτηρίσει ανασφαλές για τους ασθενείς το πρόγραμμα εφημέρευσης Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου και δεν το έχει εγκρίνει.

  • Επειδή ένας γιατρός δεν μπορεί να έχει ταυτόχρονα την ευθύνη για 2 και 3 τμήματα.
  • Επειδή το θέμα δεν είναι να ξαπλώσει ο ασθενής σε ένα κρεβάτι αλλά να υπάρχει και γιατρός να τον φροντίζει.
  • Επειδή πιστεύουμε ότι η διαχείριση αυτή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.
  • Επειδή δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε τη φροντίδα των ασθενών μας.
  • Επειδή τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί ενώ είναι γνωστά στη διοίκηση και την Υγειονομική Περιφέρεια πάνω από 2 χρόνια.
  • Επειδή από τη διοίκηση δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη λύση στον ορίζοντα.

Ο εφημερεύων παθολόγος σήμερα θα μείνει στα Επείγοντα και η Παθολογική κλινική δεν θα δέχεται νέα περιστατικά.

Ζητάμε άμεσα το αυτονόητο.

Την ενίσχυση του νοσοκομείου με γιατρούς, τη συμπλήρωση των προγραμμάτων εφημέρευσης με ειδικευμένο προσωπικό και τη διασφάλιση της σωστής φροντίδας των πολιτών».

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια