Κορωνοϊός: Ένα θετικό και 50 αρνητικά έδειξαν τα rapid τεστ στην Αμνάτο Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Κορωνοϊός: Ένα θετικό και 50 αρνητικά έδειξαν τα rapid τεστ στην Αμνάτο Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα ο μαζικός έλεγχος των κατοίκων του μικρού χωριού από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Ένα μόλις θετικό κρούσμα, το οποίο πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 60 ετών, βρέθηκε σήμερα στην Αμνάτο έπειτα από τα μαζικά τεστ που έκανε στους κατοίκους του μικρού χωριού (ανατολικά του Ρεθύμνου), το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το θετικό κρούσμα έχει ήδη τεθεί σε καραντίνα, όπως επίσης σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται και τα μέλη της οικογένειας του, παρότι τα τεστ έδειξαν ότι είναι αρνητικά στον ιό.

Κατά την σημερινή επίσκεψη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Αμνάτο, υπεβλήθηκαν σε rapid τεστ 51 από τους 100 κατοίκους της περιοχής και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά, με εξαίρεση ένα, όπως προαναφέραμε.

Άλλωστε, από τις προηγούμενες ημέρες που έγινε γνωστή η είδηση ότι στην περιοχή εντοπίστηκαν οκτώ συνολικά θετικά κρούσματα κορωνοϊού, πολλοί ήταν οι κάτοικοι που δεν περίμεναν τον ΕΟΔΥ και έσπευσαν σε ιδιωτικά εργαστήρια της πόλης ώστε να υποβληθούν σε μοριακά τεστ, τα οποία ήταν όλα αρνητικά. 

Σημειώνεται ότι το εν λόγω θετικό κρούσμα είναι ασυμπτωματικό και μάλιστα ο άνθρωπος αυτός γνωρίζοντας ότι ήρθε σε επαφή τις εορταστικές ημέρες με ανθρώπους που συμμετείχαν στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, τέθηκε μόνος του σε καραντίνα, με αποτέλεσμα να συμβάλει καθοριστικά ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Εντωμεταξύ, την περιοχή της Αμνάτου επισκέφθηκε εκ νέου σήμερα και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου, Μαρία Καββάλου, η οποία ενημέρωσε τους κατοίκους για τα μέτρα αυτοπροστασίας που θα πρέπει απαρέγκλιτα να τηρούν, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στο χωριό θεωρείται ως απόλυτα ελεγχόμενη.

Υπενθυμίζεται ότι στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν -που προκάλεσε αναστάτωση στην Αμνάτο καθώς συμμετείχαν περίπου 30 άτομα- βρέθηκαν την περασμένη Παρασκευή οκτώ συνολικά κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα, μαζί με μέλη των οικογενειών τους ανεξάρτητα από το εάν είναι αρνητικοί στον ιό.

Άλλωστε, τα εν λόγω θετικά κρούσματα είναι κάτοικοι άλλων περιοχών του δήμου Ρεθύμνου (τέσσερα διαμένουν σε κοντινό χωριό, ένα σε επίσης σχετικά κοντινό χωριό, δύο σε περιοχή του δυτικού Ρεθύμνου και ένα διαμένει μέσα στην πόλη) και μόλις σήμερα έγινε γνωστό ότι το νέο θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε (και το οποίο προαναφέραμε) είναι κάτοικος Αμνάτου.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα τις επόμενες ώρες αναμένεται να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο Ρεθύμνου οι δύο ηλικιωμένοι κάτοικοι του Γερανίου, ο 90χρονος και η 96χρονη, οι οποίοι νοσηλεύονται στην κλινική covid από το περασμένο Σάββατο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News