Ρέθυμνο: Αύριο rapid test στους κατοίκους του Γερανίου - Φοβισμένοι οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Αύριο rapid test στους κατοίκους του Γερανίου - Φοβισμένοι οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται τα υπόλοιπα πέντε θετικά κρούσματα του Γερανίου και τα οκτώ της Αμνάτου

Σε αρκετά καλή κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην κλινική covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου οι δύο ηλικιωμένοι από το Γεράνι -ο 90χρονος και η 96χρονη- που το περασμένο Σάββατο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό, όταν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης για άλλα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν.

Μάλιστα από την ιχνηλάτηση των επαφών τους -και έπειτα από τα σχετικά τεστ που έγιναν- προέκυψε ότι πέντε ακόμα άτομα είναι θετικά στον ιό τα οποία και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, με βάση τις υποδείξεις των ειδικών.

Εντωμεταξύ, οι χίλιοι περίπου κάτοικοι του Γερανίου από το περασμένο Σάββατο έως και σήμερα εξακολουθούν να παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και να ζουν με τον φόβο και την ανησυχία που «έσπειρε» στο χωριό τους ο «αόρατος εχθρός», ενώ αυτό που αναμένουν είναι την έλευση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ ώστε να υποβληθούν σε δωρεάν τεστ.

Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται αύριο, Πέμπτη, στο Γεράνι και συγκεκριμένα στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου από τις 9 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι. Μάλιστα έως και αυτή την ώρα, πάνω από 120 κάτοικοι του χωριού έχουν εκδηλώσει εγγράφως ενδιαφέρον για να υποβληθούν σε rapid test. Επίσης, όπως έγινε γνωστό σήμερα, με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, συνεργείο της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου θα προχωρήσει σε απολύμανση της αίθουσας.

Δεν περίμεναν τον ΕΟΔΥ και έσπευσαν σε ιδιωτικά εργαστήρια για τεστ

Με αφορμή την αδιαφορία που επέδειξε ο ΕΟΔΥ τουλάχιστον τα δύο πρώτα 24ωρα που έγιναν γνωστά τα μαζικά κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή τους, πολλοί ήταν οι κάτοικοι του Γερανίου που έσπευσαν άρον - άρον σε ιδιωτικά εργαστήρια της πόλης προκειμένου να υποβληθούν σε μοριακά τεστ.

Οι πληροφορίες του neakriti.gr θέλουν τουλάχιστον 22 άτομα που προέρχονται από τον ευρύτερο οικογενειακό κύκλο του 90χρονου να έκαναν το τεστ, ενώ για όλους το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Αντίστοιχη διαδικασία ακολούθησαν και μέλη από την οικογένεια της 96χρονης, όπου επίσης τα αποτελέσματα των τεστ που ανακοινώθηκαν είναι όλα αρνητικά, ενώ σε μοριακά τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια του Ρεθύμνου υποβλήθηκαν και άλλες οικογένειες της περιοχής, ώστε να γνωρίζουν εάν νοσούν από κορωνοιό ή όχι, με τα αποτελέσματα ωστόσο, να είναι όλα αρνητικά.

Φοβισμένοι οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο 

Εντωμεταξύ, πολλοί είναι οι γονείς που υπό το φόβο του κορωνοιού και μη γνωρίζοντας αν υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, εξακολουθούν από την περασμένη Δευτέρα να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο δημοτικό. 

«Κακά τα ψέματα, επικρατεί φόβος σε πολλές οικογένειες.  Ίσως βέβαια μετά τα rapid test που θα γίνουν την Πέμπτη και ανάλογα φυσικά με το αποτέλεσμα τους, να αντιστραφεί κάπως αυτό το «βαρύ» κλίμα που επικρατεί τελευταία στην περιοχή μας», σχολίασαν μεταξύ άλλων κάτοικοι του Γερανίου στο neakriti.gr. 

Σε Γεράνι και Αμνάτο κλιμάκιο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου

Χθες εξάλλου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου με επικεφαλής την διευθύντρια της υπηρεσίας, Μαρία Καββάλου, μετέβη στην περιοχή και ενημέρωσε κατοίκους και επαγγελματίες για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει απαρέγκλιτα να τηρούν.

Η ίδια επίσης συνέστησε στους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, εφόσον δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας στο σπίτι τους, δηλαδή, εφόσον δεν έχουν τεθεί κάποια μέλη της οικογένειας σε καραντίνα. 

Άλλωστε, κάτι αντίστοιχο έκανε το ίδιο κλιμάκιο και το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο χωριό της Αμνάτου (ανατολικά του δήμου Ρεθύμνου), όπου ενημέρωσε πόρτα – πόρτα όλους τους κατοίκους της περιοχής και κυρίως τους ηλικιωμένους, για να μην φοβούνται και πρωτίστως για να τηρούν με σχολαστικότητα όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Την Παρασκευή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Αμνάτο

Στο μεταξύ πέρα από το Γεράνι -που όπως προαναφέραμε θα βρεθεί αύριο- το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επισκεφθεί το πρωί της Παρασκευής και την περιοχή της Αμνάτου, προκειμένου να προχωρήσει σε δωρεάν δειγματοληπτικά τεστ στους κατοίκους, που από την περασμένη Παρασκευή ζουν τον δικό τους εφιάλτη. 

Υπενθυμίζεται ότι στην Αμνάτο βρέθηκαν την περασμένη Παρασκευή οκτώ συνολικά κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία σχετίζονται με το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν που έκανε οικογένεια στην περιοχή, παρουσία περίπου τριάντα ατόμων. 

Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν τέσσερα από τα κρούσματα να είναι κάτοικοι κοντινού (με την Αμνάτο) χωριού, ένα ακόμα να διαμένει σε επίσης σχετικά κοντινό χωριό, δύο σε περιοχή του δυτικού Ρεθύμνου και ένα μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου.

Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι οκτώ νοσούντες και τα στενά συγγενικά τους πρόσωπα, εξακολουθούν να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News