Περιοχή-Φάντασμα το Γεράνι λόγω κορωνοϊού - 7 μέχρι στιγμής τα θετικά κρούσματα Covid

Ρέθυμνο
Περιοχή-Φάντασμα το Γεράνι λόγω κορωνοϊού - 7 μέχρι στιγμής τα θετικά κρούσματα Covid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Κλινική Covid παραμένουν οι δύο ηλικιωμένοι Γερανιώτες

Από την μία στιγμή στην άλλη το χωριό που πριν από λίγο καιρό έσφυζε από ζωή, μετατράπηκε σε μια περιοχή - φάντασμα. Οι περίπου χίλιοι κάτοικοι του Γερανίου στο Ρέθυμνο, δίνουν πλέον μάχη με τον «αόρατο εχθρό», που τους έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία.

Τα επτά -μέχρι και το πρωί της Τρίτης- θετικά κρούσματα που προέρχονται από δύο οικογένειες του χωριού, θορύβησαν τους κατοίκους οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ζήτησαν επιτακτικά  από τον ΕΟΔΥ -μέσω της Κοινότητας Γερανίου- να δώσει το «παρών» στην περιοχή, με την φωνή τους τελικά να εισακούγεται δύο 24ωρα αργότερα. Έτσι την Πέμπτη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στο Γεράνι από τις 9 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι για  να πραγματοποιήσει δωρεάν δειγματοληπτικά τεστ ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού. 

Μέχρι στιγμής στην κλινική covidτου ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση ένας 90χρονος και μία 96χρονη από το Γεράνι, οι οποίοι αν και ασυμπτωματικοί, βρέθηκαν θετικοί στον ιό όταν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για άλλα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν. 

Με παρέμβαση του χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, μίλησε για την αξία της ατομικής ευθύνης απέναντι στον αόρατο εχθρό, αλλά και στην ασυδοσία, όπως είπε, που επικρατεί κυρίως σε περιοχές της ενδοχώρας, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο δήμος του δεν διαθέτει rapid test.

Σήμερα κλιμάκιο της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου μετέβη στην περιοχή ώστε να καθησυχάσει και να ενημερώσει τους κατοίκους για το τι θα πρέπει να κάνουν, ενώ το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ -πέρα από τα τεστ που θα κάνει την Πέμπτη στο Γεράνι- θα προχωρήσει σε αντίστοιχα τεστ και στην Αμνάτο το πρωί της Παρασκευής, όπου μετά από το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων σε σπίτι του χωριού, παρουσία περίπου 30 ατόμων, βρέθηκαν οκτώ θετικά κρούσματα κορωνοϊού. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News