Ρέθυμνο

Ένα βήμα πριν την υλοποίηση το νέο αστυνομικό μέγαρο στο Ρέθυμνο

Ο Γ. Μαρινάκης μιλά στην ΚΡΗΤΗ TV για το κτήριο στην σχολή αστυφυλάκων

Ένα βήμα πριν από την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου για το Ρέθυμνο, βρίσκονται φέτος οι αρχές του τόπου, καθώς μόλις εκδοθεί η οικοδομική άδεια, θα πάρει επιτέλους σάρκα και οστά η κατασκευή του νέου αστυνομικού μεγάρου.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρινάκης -μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV-  αναφέρεται στην αναγκαιότητα να αποκτήσει επιτέλους το Ρέθυμνο ένα αξιοπρεπές και ασφαλές κτίριο που θα στεγάζει τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ μιλά και για το σχέδιο του δήμου να κατεδαφίσει άμεσα το υπάρχον κτίριο της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να αλλάξει η όψη της ευρύτερης περιοχής της Σοχώρας.

Ο κ. Μαρινάκης στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον κυβερνητικό βουλευτή και τον έτερο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Ρεθύμνου, συζήτησαν εκτενώς το θέμα, που χρόνια τώρα απασχολεί την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Το νέο αστυνομικό μέγαρο που θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της σχολής Αστυφυλάκων βρίσκεται σε ώριμο στάδιο, ενώ έχει και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, κάτι το οποίο σημαίνει πως αμέσως μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας -που βρίσκεται σε τελικό στάδιο- το έργο να βαίνει σε τροχιά υλοποίησης ακόμα και εντός του έτους.

Ικανοποίηση για τις εξελίξεις εκφράζει με γραπτή της ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, η οποία χαιρετίζει την εξαγγελία του υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη για την εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων για την κατασκευή του νέου μεγάρου, ενώ μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι:

«Η Ένωσή μας συμμεριζόμενη τα προβλήματα των αστυνομικών της Δ.Α. Ρεθύμνου δεν επαναπαύεται, αντιθέτως θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να απαιτεί για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους, ενώ είμαστε σίγουροι ότι η καλή συνεργασία με όλους θα συνεχιστεί».

Η κατασκευή του νέου αστυνομικού μεγάρου θα δώσει την δυνατότητα στον δήμο να «ξηλώσει» κυριολεκτικά από την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου το υπάρχον κτίριο, το οποίο χαρακτηρίζεται ως έκτρωμα, ώστε να «πάρει ανάσα» η ευρύτερη περιοχή και να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο το ιστορικό φρούριο της Φορτέτζας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια