Αμάρι: Φτιάχνουν τα δίκτυα ύδρευσης σε 6 οικισμούς

Κρήτη
Αμάρι: Φτιάχνουν τα δίκτυα ύδρευσης σε 6 οικισμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χθες Δευτέρα 4 Ιανουαρίου υπογράφηκε η σχετική σύμβαση κατασκευής, διάρκειας 12 μηνών

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου “Αντικατάσταση και επέκταση δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς Νίθαυρη, Βισταγή, Βρύσες, Μέρωνας, Μοναστηράκι και Οψιγιάς δήμου Αμαρίου”, προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” του υπουργείου Εσωτερικών.

Χθες Δευτέρα 4 Ιανουαρίου υπογράφηκε η σχετική σύμβαση κατασκευής, διάρκειας 12 μηνών, μεταξύ του δημάρχου Αμαρίου Παντελή Μουρτζανού και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο περιλαμβάνει τις εργασίες και τις υποδομές που πρέπει να κατασκευαστούν, ώστε να λειτουργήσουν τα νέα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης με τα του συνόλου των ιδιωτικών συνδέσεων ύδρευσης, καθώς και των φρεατίων δικλείδων, εκκένωσης και αεροεξαγωγών των παραπάνω οικισμών.

Ο δήμαρχος Αμαρίου σε δήλωσή του ανέφερε: «Με την υπογραφή της σημερινής σύμβασης ξεκινάει η αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης σε έξι οικισμούς του Δήμου μας, με σκοπό να βελτιώσουμε την ποιότητα νερού και να προστατεύσουμε την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Συνεχίζουμε και διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις για την αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης και σε άλλους οικισμούς. Ήδη έχουν εγκριθεί και ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κρήτη 2014-2020” 640.000 ευρώ για την αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς Κουρούτες και Φουρφουράς, και εντός τριμήνου αναμένεται η δημοπράτηση του έργου. Όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, πρώτη μας προτεραιότητα στις υποδομές παραμένουν η καλλιέργεια πηγών ύδρευσης, η κατασκευή καινούργιων δεξαμενών ύδρευσης και η αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News