Ανησυχία στο Ρέθυμνο - Στον «αέρα» οι εφημερίες για ΤΕΠ, Παθολογική & Κλινική Covid

Ρέθυμνο
Ανησυχία στο Ρέθυμνο - Στον «αέρα» οι εφημερίες για ΤΕΠ, Παθολογική & Κλινική Covid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκύπτουν κενά από τρεις ημέρες έως και ολόκληρο τον μήνα

Στο ίδιο έργο θεατές είναι για μία ακόμη φορά οι νοσοκομειακοί γιατροί στο Ρέθυμνο, οι οποίοι πλέον έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, καθώς λόγω ελλείψεων δοκιμάζονται και οι σωματικές τους αντοχές.

Όπως προκύπτει από το μέχρι στιγμής πρόγραμμα των εφημεριών, ο επόμενος μήνας θα δοκιμάσει και πάλι τις αντοχές του νοσοκομείου, καθώς τουλάχιστον τρία τμήματα και κλινικές της «πρώτης γραμμής», κινδυνεύουν να παραμείνουν ακάλυπτα από εφημερίες, με τους εναπομείναντες γιατρούς να αναγκάζονται και πάλι να ανεβοκατεβαίνουν από το δεύτερο στο ισόγειο και αντίστροφα. Στην «κόψη του ξυραφιού» βρίσκεται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, η Παθολογική κλινική και η κλινική Covid

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών φαίνεται πως θα αντιμετωπίσει πρόβλημα εφημεριών για 13 ημέρες τον Ιανουάριο, η Παθολογική για 3 ημέρες και η κλινική covid, καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στο Ρέθυμνο, που από την πρώτη στιγμή που ο εφιάλτης του κορωνοϊού «απλώθηκε» και στην χώρα μας, «έκρουαν» συνεχώς το «καμπανάκι» για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τώρα πλέον μιλούν για την αναγκαιότητα μαζικών προσλήψεων στο ρεθυμνιώτικο νοσοκομείο.

Αντίστοιχο πρόβλημα πάντως, ανέκυψε και στις αρχές του Δεκεμβρίου, το οποίο αντιμετωπίστηκε με τους λεγόμενους «δανεικούς» γιατρούς από νοσοκομεία των γειτονικών νομών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News