Σε «πονοκέφαλο» εξελίσσεται το γιορτινό τραπέζι - Ο φόβος του κορωνοϊού περιορίζει τα σερβίτσια

Ρέθυμνο
Σε «πονοκέφαλο» εξελίσσεται το γιορτινό τραπέζι - Ο φόβος του κορωνοϊού περιορίζει τα σερβίτσια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε «σπαζοκεφαλιά» τείνει να εξελιχθεί φέτος το γιορτινό τραπέζι, καθώς ο περιορισμός που ισχύει για την παρουσία έως 9 ατόμων στα ρεβεγιόν

Μολύβι και χαρτί όχι για να σημειώσουν τις αγορές για το γιορτινό τραπέζι, αλλά για να φτιάξουν την λίστα με τα ονόματα των καλεσμένων τους, ενόψει ρεβεγιόν έβγαλαν φέτος πολλοί Ρεθυμνιώτες.    

Όπως λένε στο φακό της ΚΡΗΤΗ TVτα Χριστούγεννα που ανέκαθεν προσφέρονται για να σμίξουν οι οικογένειες και οι φίλοι, φέτος έχουν εξελιχθεί σε «πονοκέφαλο», αφού με βάση τα περιοριστικά μέτρα, ο αριθμός των ατόμων θα πρέπει να είναι έως 9 άτομα. Όπως αποδεικνύεται όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι γιαγιάδες, που δεν μπορούν να αποκλείσουν τα εγγόνια τους από την Χριστουγεννιάτικη μάζωξη, ακόμα και αν ο αριθμός ξεπερνά τα εννέα άτομα.  

Άλλοι πάλι έχοντας διάθεση να τηρήσουν τα αυστηρά μέτρα που -όπως λένε- είναι για το καλό όλων μας, αποφάσισαν να «μοιράσουν» τους συγγενείς τους ανά οικογένεια, έτσι ώστε κανείς να μην περάσει αυτές τις Άγιες Ημέρες μόνος του. Και μπορεί διαχρονικά τα εορταστικά καλούδια να αποτελούν την σταθερή αξία του ρεβεγιόν, φέτος όμως που οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες, η βασική αξία κάθε εορταστικής μάζωξης είναι οι ηλικιωμένοι γονείς ή οι παππούδες και οι γιαγιάδες κάθε  οικογένειας.    

Και ενώ κάτω από άλλες συνθήκες το σερβίτσιο στα γιορτινά τραπέζια δεν θα ήταν μόνο για 9, τώρα, δεδομένου του φόβου που έχει διασπείρει ο κορωνοιός τα πάντα θα είναι περιορισμένα ακόμα και στις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Και όλα αυτά την ώρα που αρκετοί είναι εκείνοι που περιμένουν εναγωνίως την έναρξη των εμβολιασμών για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.   

Πάντως, όσοι αποφασίσουν να μετακινηθούν από τα σπίτια τους για το ρεβεγιόν, δεν θα πρέπει να αμελήσουν να στείλουν το σχετικό sms με τον κωδικό μετακίνησης «6», δεδομένου ότι οι έλεγχοι αυτές τις ημέρες θα είναι σαρωτικοί και ειδικά μετά τις 10 το βράδυ που ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News