Σε Χριστουγεννιάτικους «ρυθμούς» το Ρέθυμνο που «φόρεσε» τα γιορτινά του

Ρέθυμνο
Σε Χριστουγεννιάτικους «ρυθμούς» το Ρέθυμνο που «φόρεσε» τα γιορτινά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Νότα» αισιοδοξίας κόντρα στην μελαγχολία των ημερών

Χρώμα εορτών αλλάζοντας κυριολεκτικά όψη και γούστο, απέκτησε τις τελευταίες ημέρες το Ρέθυμνο, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το μελαγχολικό κλίμα των φετινών πρωτόγνωρων -λόγο κορωνοιού- Χριστουγέννων.

Η πόλη «φόρεσε» τα γιορτινά της, καθώς δεκάδες πρωτότυπα και φωτεινά στολίδια που τοποθετήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες, δίδουν μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη νότα στο λαμπερό -από τα χιλιάδες πολύχρωμα λαμπιόνια- Ρέθυμνο.

Η εικόνα του στολισμένου και λαμπερού πλέον Ρεθύμνου κόβει την  ανάσα. 

Προκαλεί δέος και θαυμασμό σε κάθε περιστατικό, που παρά τις οποίες δυσκολίες αντιμετωπίζει λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών φέτος, δεν μπορεί παρά να σταματήσει, να θαυμάσει και να απαθανατίσει τον ανανεωμένο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης. 

Ο δήμος Ρεθύμνου σε συνεργασία με την καλλιτέχνιδα Κατερίνα Μανετάκη αλλά και αρκετούς άλλους καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου, ένωσαν φαντασία και δυνάμεις και ιδού το αποτέλεσμα.

Οι κεντρικοί δρόμοι και οι πλατείες στολίστηκαν και φωτίστηκαν με ιδιαίτερο γούστο κάνοντας τις Άγιες Ημέρες που έρχονται, απλά ξεχωριστές.

Το μεγάλο δένδρο στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, οι πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες μπάλες, οι «ντυμένοι» με λαμπιόνια φοίνικες, τα φωτισμένα καραβάκια, οι άγγελοι αλλά και τα νούφαρα είναι μερικά μόνο από τα εντυπωσιακά στολίδια, που προσέδωσαν μια νότα αισιοδοξίας στο κατά τ’ άλλα άδειο, λόγω καραντίνας, Ρέθυμνο.

Ένα Ρέθυμνο που μπορεί τώρα τις νύχτες οι δρόμοι του να ερημώνουν, όμως τα φώτα από τα στολίδια του μαρτυρούν πως οι άνθρωποι του έχουν ψυχή και δύναμη να αντιστρέψουν την σκοτεινιά.

Ο λαμπερός διάκοσμος θα παραμείνει στην θέση του καθ’ όλη την διάρκεια των εορταστικών ημέρων, ενώ αμέσως μετά το σχέδιο προβλέπει να αφαιρεθούν μόνο τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, ώστε η λάμψη από τα πολύχρωμα λαμπιόνια να λειτουργήσει ως «γέφυρα» που θα ενώσει την Χριστουγεννιάτικη με την καρναβαλική περίοδο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News