Έκανε το καφενείο… «χαρτοπαιχτική λέσχη» - Θαμώνες έπιναν ανενόχλητοι το ποτό τους

Κρήτη
Έκανε το καφενείο… «χαρτοπαιχτική λέσχη» - Θαμώνες έπιναν ανενόχλητοι το ποτό τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

8 συλλήψεις στο Μυλοπόταμο

Σε, συνολικά, 8 συλλήψεις προχώρησαν χτες το βράδυ οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης, έπειτα από έλεγχο σε καφενείο.

Ιδιοκτήτης καφενείου στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου αποφάσισε να ανοίξει το κατάστημά του, παραβιάζοντας τη σχετική απαγόρευση λόγω κορωνοϊού.

Μάλιστα, επέτρεψε στους 3 από τους 7 θαμώνες τους να παίξουν παράνομα χαρτιά, με αποτέλεσμα να καταλήξουν όλοι με χειροπέδες!

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, «κατά τη διάρκεια του ελέγχου των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι ο ημεδαπός ιδιοκτήτης της επιχείρησης, είχε επιτρέψει σε 3 ημεδαπούς τη συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή απαγορευμένου τυχερού παιχνιδιού με χαρτιά, στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ημεδαπούς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των  255 ευρώ, 13 πλήρεις τράπουλες και 294 μάρκες πονταρίσματος διαφόρων χρωμάτων.

Επιπλέον, συνελήφθησαν ακόμη 4 ημεδαποί ως θαμώνες του καταστήματος για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ σε βάρος του ιδιοκτήτη βεβαιώθηκαν παραβάσεις για τη νομοθεσία περί παιγνίων και προστασίας δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.»

2.080 έλεγχοι για μάσκες και μετακινήσεις στην Κρήτη

Την ίδια στιγμή, οι έλεγχοι των αστυνομικών Αρχών του νησιού για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, παραμένουν αμείωτοι. Είναι χαρακτηριστικό πως χτες έγιναν 2.080 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν - συνολικά - 130 πρόστιμα.

Από αυτά, τα 48 αφορούσαν στη μη χρήση υποχρεωτικής μάσκας και τα 82 στον περιορισμό των μετακινήσεων (μετακινήσεις χωρίς SMS/βεβαίωση, κυκλοφορία μετά τις 9 το βράδυ).

Τα πρόστιμα κατανέμονται, ανά περιοχή, ως εξής:

Για μη χρήση μάσκας

Για περιορισμό μετακινήσεων

13

(Φωτογραφία Unsplash) 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News