Μαραθώνιος περπατήματος για καλό σκοπό

Ρέθυμνο
Μαραθώνιος περπατήματος για καλό σκοπό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 3 Ιανουαρίου

Με σύνθημα «περπατώ, τρέχω και μαζεύω χιλιόμετρα για καλό σκοπό», δεκάδες μαθητές γυμνασίων του δήμου Ρεθύμνου ετοιμάζονται να βγουν και πάλι ομαδικά στους δρόμους, τηρώντας όμως απαρέγκλιτα -αυτή τη φορά- τα μέτρα για τον κορωνοιό. Το ραντεβού είναι για τις 9 το πρωί της 3ης Ιανουαρίου με την όλη προσπάθεια να βασίζεται στην πρωτοβουλία των γραφείων φυσικής αγωγής των διευθύνσεων εκπαίδευσης του νομού, αλλά και του τμήματος Παιδείας του μητροπολιτικού δήμου. 

Στόχος ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός στα ειδικά σχολεία

Ο μαραθώνιος περπατήματος των παιδιών έχει και κοινωφελή χαρακτήρα, καθώς οι μαθητές θα μυηθούν στην αξία της προσφοράς. Έτσι οι ομάδες που θα «μαζέψουν» τα περισσότερα χιλιόμετρα -πέρα από το μετάλλιο που θα πάρουν- θα συμβάλλουν με την απόδοσή τους, ώστε οι συμμαθητές τους στα ειδικά σχολεία της πόλης να αποκτήσουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό.  

Το όλο εγχείρημα, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, Άννα Ελευθεριάδου, θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα αφού δεν αποκλείεται να επεκταθεί μελλοντικά σε μεγαλύτερη κλίμακα μαθητών, όπως έγινε και με τις αθλοπαιδίες στην άμμο, που από την πρώτη στιγμή προσέλκυσαν το ενδιαφέρον εκατοντάδων μαθητών του Ρεθύμνου. 

Πάντως, βασική επιδίωξη του δήμου είναι και αυτή η δράση να καταφέρει να γίνει θεσμός για το Ρέθυμνο.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News