Έγκριση 9.350.000 € για τη συντήρηση –βελτίωση του οδικού άξονα Ηράκλειο –Ανώγεια

Ρέθυμνο
Έγκριση 9.350.000 € για τη συντήρηση –βελτίωση του οδικού άξονα Ηράκλειο –Ανώγεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα έργο πνοής για τα Ανώγεια μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

Την ικανοποίηση του για την έγκριση ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2020, και συγκεκριμένα στη ΣΑΕ 071 του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του έργου «Συντήρηση-Βελτίωση Οδικού Άξονα Ηράκλειο-Ανώγεια (μελέτες, κατασκευές, ΟΚΩ, αρχαιολογία») προϋπολογισμού 9.350.000 €, εξέφρασε, με γραπτή του δήλωση, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, η ένταξη του έργου ανοίγει το δρόμο για την ικανοποίηση μιας διαχρονικής απαίτησης των ορεινών περιοχών του Ψηλορείτη, ενώ παράλληλα αποτελεί έργο πνοής για τα Ανώγεια συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού δικτύου και στη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεν παρέλειψε να εκφράσει και δημόσια τις προσωπικές του ευχαριστίες για την συμβολή τους στην επίσπευση των απαραίτητων διαδικασιών προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννη Τσακίρη και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη:

«Υποδεχόμαστε με συγκίνηση την έγκριση ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2020, και συγκεκριμένα στη ΣΑΕ 071 του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του έργου Συντήρηση-Βελτίωση Οδικού Άξονα Ηράκλειο-Ανώγεια προϋπολογισμού 9.350.000 € . Αποτελεί ένα όνειρο δεκαετιών και ένα προσωπικό στοίχημα. Ένα έργο πνοής για τα Ανώγεια μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Είναι το σημαντικότερο οδικό έργο για την ευρύτερη ορεινή περιοχή καθώς τη συνδέει με τον αστικό ιστό του Ηράκλειου με ταχύτητα και ασφάλεια. Είναι ένα έργο που δείχνει στην πράξη ότι αλλάζουμε την αντίληψη που θέλει τις περιοχές αυτές απομονωμένες. Είναι ένα έργο που μικραίνει τις αποστάσεις και δημιουργεί νέες και πολύ μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την ουσιαστική συμβολή τους τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννη Τσακίρη και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρνατουτάκη και το Δήμαρχο Ανωγείων κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη για τη σταθερή και ουσιαστική συνεργασία τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News