Σε χωματερή μετατράπηκαν οι παραλίες του Ρεθύμνου - Πάνω από 10 χιλ. τόνοι σκουπιδιών στις θάλασσες

Ρέθυμνο
Σε χωματερή μετατράπηκαν οι παραλίες του Ρεθύμνου - Πάνω από 10 χιλ. τόνοι σκουπιδιών στις θάλασσες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 10 χιλιάδες τόνους σκουπιδιών, τα οποία βρίσκονταν πεταμένα σε ποτάμια και ρέματα του δήμου Ρεθύμνου, μεταφέρθηκαν με τα νερά της βροχής στις παραλίες της πόλης

Οι μεγάλοι σωροί από τα σκουπίδια που παρακολουθείτε στους τηλεοπτικούς σας δέκτες, δεν βρίσκονται στην περιοχή του ΧΥΤΑ αλλά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Ρεθύμνου, το οποίο δυστυχώς μετατράπηκε σε μία απέραντη χωματερή. Πάνω από 10 χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών και διάφορων άλλων άχρηστων αντικειμένων, κατέληξαν στις παραλίες του βόρειου τμήματος του μητροπολιτικού δήμου έπειτα από την πρόσφατη θεομηνία που «χτύπησε» και το Ρέθυμνο. Όπως ήταν φυσικό, η εικόνα αυτή σήμανε συναγερμό στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου.

Όπως εξηγεί στην ΚΡΗΤΗ TV ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Λελεδάκης, τα σκουπίδια αυτά βρίσκονταν στα ποτάμια και τα ρέματα περίξ της πόλης  με αποτέλεσμα, όταν αυτά υπερχείλισαν να παρασυρθούν και να καταλήξουν στις παραλίες.

Η επιχείρηση «σκούπα» του δήμου έχει ξεκινήσει μέρες τώρα και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το αργότερο σε ένα μήνα από σήμερα, ενώ θα χρειαστούν 500 με 600 φορτηγά ώστε τα σκουπίδια να μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ Αμαρίου.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Λελεδάκη, ο δήμος καλείται τώρα να πληρώσει ένα αξιοσέβαστο ποσό στον ΧΥΤΑ, το οποίο μάλιστα δεν είχε προβλεφθεί στον προυπολογισμό του.

Η εικόνα αυτή δημιουργήθηκε εξαιτίας του καθαρισμού των ρεμάτων που προηγήθηκε της θεομηνίας, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια και τα μπάζα -που κάποιοι ασυνείδητοι πετούσαν στα ρέματα- να παρασυρθούν ευκολότερα από τα νερά και έτσι να καταλήξουν στις παραλίες της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News