Θετικός στον κορωνοϊό μαθητής Ειδικού Σχολείου στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Θετικός στον κορωνοϊό μαθητής Ειδικού Σχολείου στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για το ΕΕΕΕΚ (Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Ρεθύμνου

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε πριν από λίγο ένας μαθητής του ΕΕΕΕΚ (Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Ρεθύμνου, που βρίσκεται στα Περιβόλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του μαθητή είχε βρεθεί νωρίτερα επίσης θετικός στον ιό.

Η δομή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως αποφασίστηκε, θα παραμείνει κλειστή για 14 ημέρες, ενώ σε καραντίνα τίθενται όλο το προσωπικό και οι μαθητές του σχολείου.

Πρόκειται συνολικά για 39 μαθητές και 40 εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό, που πλέον τίθενται σε καραντίνα.

Παράλληλα, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ρεθύμνου που βρίσκεται σε άλλο χώρο, στον Κόμβο Ατσιποπούλου.

Ακόμη πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους χώρους του ΕΕΕΕΚ αλλά και στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες μετακίνησης των παιδιών στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Σημειώνεται τέλος πως αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών του μαθητή αλλά και συζητήσεις μεταξύ της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και των υγειονομικών αρχών της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς ένας μαθητής του Ειδικού Νηπιαγωγείου – Δημοτικού, βρέθηκε στο ίδιο λεωφορείο με τον μαθητή της Δευτεροβάθμιας, που βρέθηκε θετικός στον ιό.

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Ρεθύμνου βρίσκεται στον ίδιο χώρο στα Περιβόλια με το ΕΕΕΕΚ και μοιράζονται την ίδια αυλή, κατά συνέπεια από την εξέλιξη της ιχνηλάτησης και τις αποφάσεις των αρμοδίων θα αποφασιστεί ή όχι, η τυχόν αναστολή λειτουργίας και στο Ειδικό Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Ρεθύμνου.

(Κεντρική Φωτογραφία Αρχείου)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News