Στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου το πρώτο περιστατικό Covid

Ρέθυμνο
Στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου το πρώτο περιστατικό Covid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για 74χρονο Ρεθυμνιώτη που εισήχθη με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα

Ένας 74χρονος Ρεθυμνιώτης, που όπως αποδείχτηκε είναι θετικός στον κορωνοιό, εισήχθη χθες στην διάρκεια της ημέρας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου, καθώς ο ασθενής έχρηζε νοσηλείας, επειδή αντιμετώπιζε βαρύ καρδιολογικό πρόβλημα.

Ωστόσο, κατά την εισαγωγή κάθε ασθενούς στην ΜΕΘ γίνεται το λεγόμενο «rapid test» από τους γιατρούς, ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι θετικός στον κορωνοιό ή όχι. Στην προκειμένη περίπτωση το «γρήγορο» τεστ, αλλά και το μοριακό που ακολούθησε, έδειξαν ότι ο ασθενής ήταν θετικός στον ιό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr το 7ο κρεβάτι της Εντατικής που κατά τύχη ήταν «ελεύθερο», βρίσκεται στον ειδικά απομονωμένο θάλαμο που έχει διαμορφωθεί για περιστατικά covid, που όπως έχουμε κατ’ επανάληψη αναφέρει δεν μπορούν να λειτουργήσουν, λόγω έλλειψης εντατικολόγων. 

Οι ελάχιστοι πλέον γιατροί της Μονάδας, αρχικά κλήθηκαν να σταθεροποιήσουν καρδιολογικά την κατάσταση της υγείας του ασθενούς που βρισκόταν σε κίνδυνο -δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν χρήζει διασωλήνωσης- ενώ σε δεύτερο χρόνο άρχισε ένας νέος κύκλος επαφών με τις ΜΕΘ covid των γειτονικών νοσοκομείων, στην κατεύθυνση της μεταφοράς του ασθενούς σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα της Κρήτης. 

Τελικά οι προσπάθειες δεν καρποφόρησαν καθώς ο ασθενής -πέρα το ότι είναι θετικός στον ιό- επιβάλλεται να παρακολουθείται και από καρδιολόγους. Αυτό όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας είναι δύσκολο να γίνει στην παρούσα φάση, λόγω της αφόρητης πίεσης που δέχεται το σύστημα της δημόσιας υγείας και στην Κρήτη. 

Το αποτέλεσμα είναι ότι ο 74χρονος θα παραμείνει στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου για νοσηλεία, καθώς οι τέσσερις εντατικολόγοι προτίμησαν να «πιεστούν» οι ίδιοι για να φέρουν σε πέρας τις εφημερίες του μήνα, παρά να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή μέσα από τα χέρια τους. 

Αναστάτωση λόγω νοσηλείας στην Χειρουργική Κλινική

Και την ώρα που στο νοσοκομείο Ρεθύμνου επικρατεί αναστάτωση, με αφορμή και το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε γιατρό της Ορθοπεδικής κλινικής, «πονοκέφαλο» έχει δημιουργήσει στους γιατρούς και το γεγονός ότι ο 74χρονος Ρεθυμνιώτης (που τώρα νοσηλεύεται στην ΜΕΘ) πριν από μία εβδομάδα νοσηλευόταν στην Χειρουργική Κλινική του ιδρύματος, εξαιτίας του καρδιολογικού προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Οι γιατροί της εν λόγω κλινικής στο άκουσμα της είδησης ότι ο ηλικιωμένος είναι θετικός στον ιό, προσπαθούν ακολουθώντας πάντα πιστά τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ να διασφαλίσουν την υγειονομική ασφάλεια της κλινικής τους.

Άλλωστε, η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του 74χρονου βρίσκονται σε εξέλιξη.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News