Ρέθυμνο

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Ζητούν χρηματοδότηση για προμήθεια 10 ηλεκτρικών οχημάτων

Υποβολή στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την προμήθεια 10 ηλεκτρικών οχημάτω κόστους 740.000€

Για 10 νέα ηλεκτρικά οχήματα υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης ο Δήμος Αγίου Βασιλείου στα πλαίσια της πρόσκλησης ΑΤ12 με τίτλο: «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους» του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Η προτεινόμενη πράξη περιλαμβάνει την προμήθεια δέκα (10) ηλεκτρικών οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου και οκτώ (8) σημείων φόρτισης αυτών. Συγκεκριμένα προτείνεται ο Δήμος να προμηθευθεί ένα (1) ηλεκτρικό σάρωθρο, ένα (1) ηλεκτρικό όχημα αποφρακτικό, δύο (2) ανατρεπόμενα ηλεκτρικά φορτηγά, δύο (2) ηλεκτρικά VAN κινητά συνεργεία, ένα (1) ηλεκτρικό VAN, ένα (1) ηλεκτρικό αποφρακτικό όχημα, ένα (1) ηλεκτρικό όχημα μεταφοράς προσωπικού μικρότερο των 9 θέσεων και ένα (1) ηλεκτρικό επιβατηγό όχημα. Ο προϋπολογισμός της εν λόγω πράξης ανέρχεται στο ποσό των επτακοσίων σαράντα χιλιάδων ευρώ με ΦΠΑ (740.000€).

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης ανέφερε:

« Με την συγκεκριμένη πρόταση ενισχύουμε το στόλο των οχημάτων του Δήμου μας αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες μας και παράλληλα διευρύνουμε το πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του δήμου μας. Ο Δήμος μπαίνει στην τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων που είναι το μέλλον στα αυτοκίνητα και στις μετακινήσεις, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον λόγω της περιορισμένη ηχορύπανσης, του χαμηλού κόστος μετακίνησης και την μικρότερη θερμική επιβάρυνση. Αξιοποιούμε τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης στα πλαίσια την πολιτικής μας για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μας.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια