Δυο γιατροί θετικοί στον κορωνοϊό σε Ρέθυμνο και Χανιά

Κρήτη
Δυο γιατροί θετικοί στον κορωνοϊό σε Ρέθυμνο και Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χανίων

Ένας γιατρός στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία του, έχει ήπια συμπτώματα και θα παραμένει σε καραντίνα κατ’ οίκον για 14 ημέρες.

Παράλληλα, από την ιχνηλάτηση των επαφών του, μπήκαν σε προληπτική καραντίνα περίπου 6 άτομα, γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Την Δευτέρα αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν νοσούν από τον ιό.

Διευκρινίζεται πως δεν τίθεται θέμα αναστολής λειτουργίας της κλινικής, όπως έγινε παλαιότερα με τη Παιδιατρική, διότι αφενός υπάρχει επάρκεια προσωπικού και αφετέρου είναι ελάχιστοι οι υγειονομικοί που είναι σε προληπτική καραντίνα.

Την ίδια στιγμή, γεγονός είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε υγειονομικό στα Χανιά, καθώς θετικός βρέθηκε ένας γιατρός στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χανίων.

Ο ίδιος είναι ασυμπτωματικός και έκανε τυχαία το τεστ το οποίο προέκυψε θετικό. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ θα παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι του.

Σημειώνεται πως ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του και για την ώρα δεν έχει προκύψει κάτι ανησυχητικό αναφορικά με τους συναδέλφους του.

Όσον αφορά την κλινική Covid του Ρεθύμνου, μέχρι τις πρωινές ώρες νοσηλεύονταν 8 ασθενείς όμως κατά την διάρκεια της ημέρας προστέθηκαν τρεις ακόμη εισαγωγές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νοσηλειών στις 11.

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News