Ο Αρκαδιώτης ποταμός «εξαφάνισε» κοινοτικό δρόμο – Συγκλονιστική μαρτυρία οικογένειας που εγκλωβίστηκε στο σπίτι της

Ρέθυμνο
Ο Αρκαδιώτης ποταμός «εξαφάνισε» κοινοτικό δρόμο – Συγκλονιστική μαρτυρία οικογένειας που εγκλωβίστηκε στο σπίτι της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εφιαλτική» διέλευση μέσα από το ποτάμι για να πάνε στα σπίτια τους

Έγινε θεατής - για δεύτερη συνεχή χρονιά - στο ίδιο κακόγουστο σήριαλ. Ο λόγος για έναν Ρεθυμνιώτη - κάτοικο Σταυρωμένου, ο οποίος έχασε κυριολεκτικά έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του, όταν πριν από 13 ημέρες υπερχείλισε ο Αρκαδιώτης ποταμός ξηλώνοντας ακόμα και τον κοινοτικό δρόμο που διέρχεται μπροστά από το σπίτι του.

Ο Άγγελος Γαλαγκουράκης, που μίλησε στην ΚΡΗΤΗ ΤV, αλλά και η σύζυγός του έζησαν το ίδιο δράμα και πέρυσι. Μόνο που τότε, στην ζωή τους δεν υπήρχε η μόλις 2 μηνών κορούλα τους. Όταν στις 10 Νοεμβρίου ο Αρκαδιώτης ποταμός «έδειξε τα δόντια» του εισβάλλοντας ακόμα και μέσα στο σαλόνι τους, το μόνο που σκέφτηκαν είναι να πάρουν αγκαλιά το μωρό τους και να εγκαταλείψουν το σπίτι τους κάνοντας ακόμα και τους κασκαντέρ. 

Σήμερα, 13 ημέρες μετά, ο Άγγελος Γαλαγκουράκης ακόμα δεν μπορεί να πλησιάσει στο σπίτι του με αυτοκίνητο, καθώς ο δρόμος έχει μετατραπεί σε μονοπάτι βουτηγμένο στην λάσπη. Τον ίδιο εφιάλτη ζει και ένας ακόμα γείτονας του, όπου ο δρόμος που οδηγεί στο δικό του σπίτι δεν θυμίζει ούτε καν μονοπάτι.

Τις τελευταίες ημέρες και ενώ τα αρμόδια κλιμάκια «οργώνουν» τις πληγείσες περιοχές καταγράφοντας τις ζημιές, ο Άγγελος καταγγέλλει στον τηλεοπτικό φακό πως έχει γίνει πλέον «μπαλάκι» ανάμεσα σε δήμο και περιφέρεια χωρίς να μπορεί να ξεκαθαρίσει ποιος είναι αρμόδιος για την διάνοιξη του δρόμου, ο οποίος μάλιστα είναι δρόμος έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού.

Εφιαλτική όμως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η διέλευση και άλλων κατοίκων του Σταυρωμένου στα σπίτια τους και δη εκείνων που δεν έχουν είσοδο από άλλο σημείο, παρά μόνο από τον δρόμο, που περνά μέσα από το ποτάμι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News