Ρέθυμνο

«Φωτιές» στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου από την αντικατάσταση του διευθυντή της Διοικητικής Υπηρεσίας

Ο Σαράντης Σαραντόπουλος κάνει λόγο για «φτιαγμένο κατηγορητήριο» από τον διοικητή του Ιδρύματος

Αναστάτωση επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, εξαιτίας της απόφασης του διοικητή του Ιδρύματος, Λευτέρη Μαρκάκη να αντικαταστήσει τον επί σειρά ετών Διευθυντή της Διοικητικής Υπηρεσίας του νοσηλευτικού ιδρύματος, Σαράντη Σαραντόπουλου. 

Ο ίδιος ο κ. Σαραντόπουλος, αφήνει σαφέστατες αιχμές σε βάρος του διοικητή του νοσοκομείου για τους χειρισμούς και τις αποφάσεις του και με γραπτή δήλωση του, την οποία δημοσιεύει σήμερα το neakriti.gr, τονίζει τα εξής: 

«Είμαι Προϊστάμενος Διεύθυνσης της Διοικητικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, κατόπιν κρίσης και αξιολόγησης, με την εφαρμογή του άρθρου πέμπτου του Ν. 3839/10. Στην συνέχεια του άρθρου 37 του Ν. 3986/11 και του Ν. 4369/16, αναμένοντας τώρα την εφαρμογή του άρθρου 37 του Ν.4735/20. Ασκώ τα καθήκοντα πάνω από δέκα (10) χρόνια επάξια και σε δύσκολους καιρούς! Με εντολή του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου κου Μαρκάκη Ελευθέριου αντικαταστάθηκα (φτιαγμένο κατηγορητήριο από μη δημοσιευμένη στο Διαύγεια απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου) με άλλο υπάλληλο και χωρίς να μου απαντήσει στα ερωτήματα που του έθεσα εγγράφως (έγγραφό μου από τις 20-10-2020) και χωρίς να έχει αυτήν την αρμοδιότητα να αντικαθιστά Διευθυντές. Τα συμπεράσματα δικά σας!».

Το επίμαχο έγγραφο

Το επίμαχο έγγραφο για την αντικατάσταση του κ. Σαράντη Σαραντόπουλου από την θέση του Διευθυντή της Διοικητικής Υπηρεσίας του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου, αναφέρει τα εξής: 

«ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 27η - Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου αφού έλαβε υπόψη:

  1. Το ΦΕΚ 12/13-1-2020 τ. ΥΟΔΔ που αφορά το διορισμό του ως Διοικητή στο Γ.Ν. Ρεθύμνου με τριετή θητεία.
  2. Τον Ν. 3329/05 (ΦΕΚ 81/4-4-05τ.Α ́) άρθρο 7 παράγραφος 8 εδάφιο 1 που αφορά τις αρμοδιότητες του Διοικητή του Νοσ/μείου, ο οποίος έχει την ευθύνη της οργάνωσης, συντονισμού, ελέγχου και εύρυθμης λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του Νοσοκομείου και εδάφιο 14 που αφορά τις αρμοδιότητες του Διοικητή του Νοσ/μείου, ο οποίος αναθέτει προσωρινά καθήκοντα Προϊσταμένου Δ/νσης, Υποδιεύθυνσης και Τομέα μέχρι την πλήρωση των θέσεων αυτών, καθώς και του εδαφίου 13 όπου αποφασίζει την τοποθέτηση των Προϊσταμένων των Τμημάτων και Γραφείων του Νοσοκομείου.
  3. Τον Ν. 3527/07 (ΦΕΚ 25/9-2-07 τ. Α ́) Κύρωση συμβάσεων υπέρ νομικών προσώπων εποπτευόμενων από Υ.Υ.& Κ.Α. και λοιπές διατάξεις.
  4. Τον Οργανισμό του Νοσοκομείου
  5. Τον Ν. 3528/2007 – Υπαλληλικός Κώδικας και τις τροποποιήσεις αυτού.
  6. Την υπ’ αριθμ. 406/17/14-10-2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου με θέμα «Σχετικά με τη θέση του Προϊσταμένου Δ/νσης Διοικητικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Ρ»

Μετά τα παραπάνω:

(α) τοποθετείται προσωρινά η κ. Κίντα Δήμητρα μόνιμη υπάλληλος του κλάδου Διοικητικού – Οικονομικού ΠΕ κατηγορίας με βαθμό Α’, στη θέση της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Διοικητικής Υπηρεσίας, μέχρι την τακτική πλήρωση της θέσης αυτής, σε αντικατάσταση του κ. Σαραντόπουλου Σαράντη μόνιμου υπαλλήλου του κλάδου Διοικητικού – Οικονομικού ΠΕ κατηγορίας με βαθμό Α’ που κατέχει προσωρινά τη θέση.

(β) ο κ. Σαραντόπουλος Σαράντης μόνιμος υπάλληλος του κλάδου Διοικητικού – Οικονομικού ΠΕ κατηγορίας με βαθμό Α’, τοποθετείται προσωρινά Προϊστάμενος του Τμήματος Κίνησης Ασθενών / Λογιστήριο Ασθενών, σε αντικατάσταση της κ. Κίντα Δήμητρας που κατέχει προσωρινά τη θέση.

(γ) η παρούσα Απόφαση αντικατάστασης ισχύει από τη Τρίτη 17-11-2020 και η παράδοση – παραλαβή των αντικειμένων να γίνει σύμφωνα με το έγγραφο της Διοίκησης του Νοσοκομείου που επισυνάπτεται.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Μαρκάκης Ελευθέριος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια