Ρέθυμνο: Αιμοκαθαιρόμενος ασθενής διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Αιμοκαθαιρόμενος ασθενής διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νοσηλεύεται στην κλινική covid και θα συνεχίσει κανονικά την αιμοκάθαρση

Ένας 62χρονος Ρεθυμνιώτης, ο οποίος μάλιστα ανήκει στην κατηγορία των αιμοκαθαιρόμενων, νοσηλεύεται από χθες στην κλινική covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό σε παγκρήτιο επίπεδο αιμοκαθαιρόμενου ασθενούς, που είναι θετικός στον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες του neakriti.gr o εν λόγω ασθενής θα μπορεί να συνεχίσει κανονικά την θεραπεία της αιμοκάθαρσης στο Ρέθυμνο, καθώς δεν συντρέχει λόγος μεταφοράς του σε άλλο νομό. Μάλιστα ο 62χρονος άνδρας που χθες διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοιό, δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα -ίσως και αύριο- να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο προκειμένου να συνεχίσει την νοσηλεία στο σπίτι του.

Σε ότι αφορά δε την αιμοκάθαρση, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή δεν μπορεί να γίνει μέσα στην κλινική covid, καθώς αυτό που προβλέπεται είναι η μεταφορά του ασθενούς σε ειδικό απομονωμένο θάλαμο μέσα στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου, παρουσία μάλιστα μιας νοσηλεύτριας. 

Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος αιμοκαθαιρόμενος ασθενής που βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, μπορεί να συνεχίσει κανονικά τις αιμοκαθάρσεις μεταβαίνοντας στο νοσοκομείο. 

Το ζητούμενο είναι πως στην παρούσα φάση και λόγω των ειδικών αδειών που έχουν δοθεί σε τρεις νοσηλεύτριες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, το προσωπικό έχει μειωθεί αισθητά, την ώρα που οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα εξυπηρετούνται κανονικά οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς, που όπως προαναφέραμε, θα πρέπει καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας να είναι παρούσα στον ειδικό αυτό θάλαμο και μία νοσηλεύτρια.

Πάντως μέχρι και το μεσημέρι, στην κλινική covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύονταν 11 επιβεβαιωμένοι ασθενείς, αφού πέρα από τον 62χρονο που εισήχθη χθες, ένα ακόμα περιστατικό κρίθηκε αναγκαίο από τους γιατρούς να νοσηλευτεί.

Στάση αναμονής για την νεκροψία του 61χρονου

Στο μεταξύ, στάση αναμονής τηρείται μέχρι στιγμής στο Ρεθυμνιώτικο νοσοκομείο σε ότι αφορά στην νεκροψία – νεκροτομή που εκτιμάται ότι θα γίνει στην σωρό του 61χρονου ρεθυμνιώτη που κατέληξε χθες στο σπίτι του, ενώ βρισκόταν σε καραντίνα καθώς νοσούσε από κορωνοιό. 

Οι τελευταίες πληροφορίες του neakriti.gr αναφέρουν πως η σωρός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε αργά το βράδυ στο νεκροτομείο Ρεθύμνου από γραφείο τελετών της πόλης που έφερε τον ειδικό εξοπλισμό για τέτοιου είδους περιστατικά και μάλιστα συνοδεία ανδρών της αστυνομίας. Μέχρι και αυτή την ώρα οι διαβουλεύσεις μεταξύ της διοίκησης του Ιδρύματος και της επιστημονικής κοινότητας είναι συνεχείς, ώστε να διευκρινιστεί η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί, δεδομένου ότι σε επίπεδο Κρήτης είναι το πρώτο περιστατικό θανάτου ασθενή με κορωνοιό, ο οποίος όμως δεν νοσηλευόταν σε κλινική ή ΜΕΘ covid.

Σημειώνεται τέλος πως τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διευκρινιστούν από την νεκροψία – νεκροτομή, αφού δεν αποκλείεται ο θάνατός του να οφείλεται σε παθολογικά αίτια. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News