Μαρία Λιονή: Οι ενέργειες της Περιφέρειας μετά τα τρία κρούσματα κορωνοϊού

Ρέθυμνο
Μαρία Λιονή: Οι ενέργειες της Περιφέρειας μετά τα τρία κρούσματα κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Με τη μεταξύ μας συνεργασία και την εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον»

Mετά την επιβεβαίωση τριών θετικών κρουσμάτων COVID – 19 σε εργαζόμενους Υπηρεσιών, που στεγάζονται στο κεντρικό κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης για τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας υπαλλήλων και πολιτών έναντι του COVID – 19, στις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης καθώς και την Εφαρμογή του Σχεδίου διαχείρισης κρούσματος COVID – 19 Περιφέρειας Κρήτης στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης:

«Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης με έγγραφό της στις 19 Οκτωβρίου 2020 (Αρ. Πρωτ: 240342/19-10-20) στους Διευθυντές των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης κοινοποίησε το πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος για τους χώρους εργασίας του δημόσιου τομέα του ΕΟΔΥ καθώς και το σχέδιο διαχείρισης κρούσματος Covid – 19 βάσει του οποίου κάθε Υπηρεσία της ΠΕΡ καλείται να ορίσει συντονιστή και αναπληρωτή διαχείρισης κρούσματος Covid – 19 της Οργανικής της Μονάδας.

Με σκοπό την επιτυχή εφαρμογή των μέτρων για την πρόληψη μετάδοσης του κορωνοϊού στους χώρους εργασίας ο συντονιστής διαχείρισης και ο αναπληρωτής του σε κάθε Υπηρεσία μεριμνούν για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης εισόδου και μετάδοσης του κορωνοϊού ανάμεσα στους εργαζόμενους, τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης COVID – 19 σε εργαζόμενους της οργανικής μονάδας και την άμεση ανταπόκριση σε κάθε θέμα που θα ανακύπτει, καθώς και τη σωστή τήρηση των μέτρων, την ενημέρωση του προσωπικού και την εξασφάλιση ενός ασφαλούς χώρου εργασίας για τους υπαλλήλους και το κοινό.

H πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ είναι καθήκον όλων μας και με όπλο μας τη γνώση, την πρόληψη και τη συνεργασία θα καταφέρουμε να περάσουμε και αυτή τη δοκιμασία.

Δυστυχώς, και παρά τις προσπάθειες όλων μας, την ενημέρωση των υπαλλήλων και την προληπτική απολύμανση στους χώρους του κτιρίου της ΠΕΡ, τη διενέργεια προληπτικών τεστ στο προσωπικό, τη διανομή υγειονομικού υλικού προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κλπ) σε όλες τις Υπηρεσίες μας, αλλά και σε άλλες δημόσιες Υπηρεσίες του Νομού, τρία στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή καταγραφής των φυσικών καταστροφών από την πρόσφατη θεομηνία στο Νομό μας, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στα στελέχη μας και να επιστρέψουν υγιείς και δυνατοί στα καθήκοντά τους.

Εφαρμόζοντας όσα προβλέπονται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ η λειτουργία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, καθώς και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας αναστέλλονται μέχρι και 29 Νοεμβρίου 2020 για την προστασία της υγείας των εργαζομένων αλλά και των πολιτών και η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά. Παράλληλα, έγινε εκ νέου απολύμανση στους χώρους του κτιρίου της ΠΕΡ και ακολούθησε διενέργεια μοριακών τεστ σε όλο το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Αποτελεί δέσμευση και προτεραιότητά μας η προστασία της Δημόσιας Υγείας, αλλά και το να αισθάνονται ασφαλείς και αποτελεσματικοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους οι Υπάλληλοι των Υπηρεσιών μας. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης υλοποίησε πρώτη σε πανελλήνιο επίπεδο για το προσωπικό της το πρωτοποριακό επιμορφωτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κρήτης για την καταπολέμηση του εργασιακού στρες.

Με τη μεταξύ μας συνεργασία και την εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και να προστατεύσουμε την υγεία εργαζομένων και πολιτών, που συναλλάσσονται με τις Υπηρεσίες μας. Για αυτό το λόγο θα ήθελα να απευθύνω για άλλη μια φορά παράκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών, να προσέχουμε και να επιδεικνύουμε σεβασμό απέναντι στους συνανθρώπους μας. Οι Υπηρεσίες μας θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν το κοινό, όμως για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού και εφόσον η εξυπηρέτησή τους δε μπορεί να γίνει τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.

Η περίοδος, που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη από πολλές πλευρές. Με σύμπνοια και αλληλοκατανόηση θα καταφέρουμε στο τέλος να ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο».

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News