Αυξημένο ιικό φορτίο «δείχνουν» τα λύματα στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Αυξημένο ιικό φορτίο «δείχνουν» τα λύματα στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θετικό στον κορωνοϊό το αποτέλεσμα στα λύματα του Ρεθύμνου - Προσοχή συστήνει ο Θεοδωράκης

Θετικό στον κορωνοϊό βγήκε το αποτέλεσμα του τεστ που πραγματοποιήθηκε στα λύματα του Ρεθύμνου χτες, Πέμπτη.

Τα σχετικά αποτελέσματα βγήκαν σήμερα, Παρασκευή και, εμπράκτως, το θετικό αποτέλεσμα σημαίνει πως το ιικό φορτίο του κορωνοϊού στο Ρέθυμνο έχει αυξηθεί.

Σημειώνεται πως το αποτέλεσμα του προτελευταίου τεστ, το οποίο έγινε στο πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου, ήταν αρνητικό.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, κ. Βασίλης Θεοδωράκης, καλεί τον κόσμο να μην εφησυχάζει.

Πάντως, όπως ο ίδιος σημειώνει, τα λύματα που καταλήγουν στη θάλασσα δεν έχουν ιικό φορτίο, επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος. Τα λύματα στα οποία γίνεται το τεστ προέρχονται από τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού.

Η ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου

«Η Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα διενέργησε τακτικούς ελέγχους στα ανεπεξέργαστα λύματα, που καταλήγουν στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού.

Ο έλεγχος γινόταν λαμβάνοντας 24ωρα ανεπεξέργαστα δείγματα από την είσοδο λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού και με την μέθοδο της διενέργειας τεστ με την τεχνική της μοριακής ανίχνευσης του γενετικού υλικού του ιού, σε συνεργασία με εργαστήριο του Ρεθύμνου, ελέγχαμε πιθανή συγκέντρωση του ιού στο δείγμα.

Κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων ελέγχων τα αποτελέσματα εύρεσης γενετικού αποτυπώματος του ιού στα λύματα ήταν αρνητικό.

Κατά τον τελευταίο όμως έλεγχο την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 τα αποτελέσματα ήταν θετικά.

Μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων ενημερώσαμε τον Ε.Ο.Δ.Υ. σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα, προκειμένου να προβεί σε όποιες ενέργειες κρίνει σκόπιμες.

Η ΔΕΥΑΡ συστήνει να τηρούνται πιστά οι οδηγίες πρόληψης της μετάδοσης του COVID-19, όπως αυτές έχουν δοθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης μας ενημέρωσε σήμερα, ότι σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ., το ΕΚΠΑ και τις 4 Δ.Ε.Υ.Α. των μεγάλων πόλεων της Κρήτης θα ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα ελέγχου του ιικού φορτίου COVID-19.

Από πλευράς Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου το πρώτο δείγμα θα αποσταλεί την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News