Ρέθυμνο

Γενικοί γιατροί Ρεθύμνου: Έτσι θα σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού

" Ζούμε ένα πόλεμο και στόχος είναι να βγούμε νικητές"

Στόχος είναι η πτωτική πορεία στον αριθμό κρουσμάτων στην Κρήτη όπως επισημαίνουν οι Γενικοί Ιατροί του  Συλλόγου Γενικών ιατρών Ρεθύμνου οι οποίοι ζητούν την τήρηση των μέτρων προστασίας. 

Όπως αναφέρουν:

Οι Γενικοί Ιατροί του Συλλόγου Γενικών ιατρών Π.Φ.Υ. Ν. Ρεθύμνου (ΣΥΓΕΝΙΑΡ), παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη της πανδημίας  που ταλαιπωρεί τη χώρα μας, τους συνανθρώπους μας, το σύστημα υγείας και τους σκληρά εργαζόμενους σε αυτό. Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών που διανύουμε καλούμε όλους εσάς σε μια υπερπροσπάθεια , στον καθένα ότι αναλογεί, ελπίζοντας τα νούμερα  που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ,  και που ομολογουμένως είναι υψηλά, να σταθεροποιηθούν και τις επόμενες ημέρες να ακολουθήσει μια πτωτική πορεία, δίνοντας μια μεγάλη ανάσα σε όλους μας, αλλά και στο σύστημα υγείας  ώστε να συνεχίσει να ανταπεξέρχεται, προς όφελος της υγείας των πολιτών αυτής της χώρας, ξεπερνώντας την υγειονομική κρίση που βιώνουμε, ιδιαίτερα στις  πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα , η Δράμα κ.α.

 Ως Γενικοί Ιατροί της ΠΦΥ του ν. Ρεθύμνου(ΣΥΓΕΝΙΑΡ) τους προηγούμενους μήνες δώσαμε έναν τιτάνιο αγώνα στο να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο αντιγριπικός εμβολιασμός  του πληθυσμό ευθύνης μας, στοχεύοντας στην πρόληψη της εμφάνισης της γριπώδους συνδρομής. Δε σταματήσαμε  από τη στιγμή της εμφάνισης του Covid 19,τη συνεχή  ενημέρωση από την 7η ΥΠΕ, με αυξημένα αντανακλαστικά να εφαρμόζουμε το Επιχειρησιακό Σχεδιασμό περιστατικών COVID-19 (κορωνοϊός SARS-Cov-2), να ενημερώνουμε τον πληθυσμό ευθύνης μας για την πρόληψη ,την έγκαιρη αντιμετώπιση,  παρακολούθηση ,έλεγχο και διασπορά  αυτής της νόσου. Δίπλα σε όλους εσάς, τους πολύτιμους  συνανθρώπους μας που αποτελούν την ευρύτερη οικογένειά μας για άλλη μια φορά  σας  καλούμε  να ακολουθήσετε τις οδηγίες που ανακοινώνονται:

  • Αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας ( χρήση μάσκας, σωστό πλύσιμο των χεριών, χρήση αλκοολούχου διαλύματος, αποφυγή επαφής χεριών με το πρόσωπο )
  • Σε περίπτωση βήχα ή φτερνίσματος είναι απαραίτητη η χρήση χαρτομάντιλου το οποίο απορρίπτουμε άμεσα
  • Περιορισμός των μετακινήσεων, παρά μόνο για πραγματική ανάγκη
  • Αποφεύγουμε χώρους συγχρωτισμού, ώστε να ΣΠΑΣΕΙ η αλυσίδα μετάδοσης του ιού

Να θυμάστε πάντα ότι η κάθε ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και κανένας μας δεν περισσεύει. Ζούμε ένα <<πόλεμο>> και στόχος είναι να βγούμε νικητές από αυτόν. Αυτό μεταφράζεται στο να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες ανθρώπινες απώλειες.

Όλοι μαζί υγειονομικοί, πολίτες, υπεύθυνες αρχές με ομοψυχία, σύνεση, θάρρος , υπευθυνότητα, συνεχίζουμε τον αγώνα αυτό και είμαστε σίγουροι ότι θα βγούμε νικητές με υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης προφυλάσσοντας τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια